Premijer liga

Zamet prekinuo crni niz: Totalna dominacija nad “rudarima”

Igor Duvnjak

Zamet – Rudar 35:24 (16:10).  Rukometašima »Zameta« je granulo sunce unatoč kišnom nedjeljnom poslijepodnevu, predvođeni novim trenerom Marijanovićem konačno su dočekali prvu pobjedu



RIJEKA Utakmica 14. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Rudar 35:24 (16:10). Dvorana na Zametu. Gledatelja 200. Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).


ZAMET: Đurica, Hrvatin, Martinović, Uzelac 1, T. Lučin 5, Stojanović 3, Glavaš 7 (1), Sorić, Golik 4, Kružić 7, F. Lučin, Valković 6, Grozdek, Majić 2, Šunjić, Mrakovčić. RUDAR: Cvetković, Runtas 1, Skenderović 1, M. Štajnkler 1, Šujster 1, Skenderović 1, Gaća 1, Trčak, Tojčić 7 (2), T. Štajnkler 1, Fresl, Brnas 3, Trčak 3, Bumbak, J. Štajnkler 1, Đikić 4 (3). Isključenja: Zamet 4, Rudar 12 minuta. Rukometašima »Zameta« i njihovim simpatizerima je granulo sunce unatoč kišnom nedjeljnom poslijepodnevu, konačno su dočekali prvu pobjedu u nastavku. S novim kormilarom Igorom Marijanovićem, koji je poveo momčad nakon dosadašnjih stratega Marina Miškovića i Valtera Matoševića, riječka posada je djelovala za klasu bolje od svojih gostiju, »Rudara« iz Ruda što je materijalizirano rezultatom čak 35:24.

Viđena je totalna nedjeljna dominacija kapetana Milana Uzelca i ostalih Zamećana, kako u obrani tako i u napadu. Sjajni Marin Đurica je do završnice i svog izlaska iz igre skupio 15 obrana od čega jedan sedmerac, jednu najstrožu kaznu je zaustavio i Marin Sorić. Obrana Zamećana je prvi puta ove sezone ostavila solidan dojam. U napadu je opet dirigentsku palicu odlično držao maštoviti Tin Lučin, dok su Marin Kružić, Filip Glavaš, Raul Valković (igrao na lijevom krilu jer je ozlijeđeni Mateo Hrvatin samo sjedio na klupi) te ostali igrači s raznih pozicija rešetali mrežu nedoraslih »rudara«.


Borbeni i motivirani domaćini su krenuli silovito i sa čvrstom obranom, za nepunih pet minuta zaključno s golom Matije Golika vodili 4:0. To je bilo tek hvatanje zaleta domaće momčadi koja je shvatila ozbiljnost situacije, činjenicu da se približila zoni borbe za ostanak. Sredinom prvog dijela iz čvrste obrane domaćini sui krenuli u povećanje vodstva, Glavaš im je u 15. minuti donio vrlo obećavajućih 9:4.




U tom tonu je nastavljeno prvo poluvrijeme koje su Valković i društvo okončali sa 16:10. Vrlo brzo početkom nastavka Lučin je povisio vodstvo svoje ekipe na devet golova, pogodio je za 19:10, čime je puno prije kraja zakaparirana pobjeda. Bez obzira na povremena opuštanja, igrači Igora Marijanovića su bez problema trčali ka prvoj pobjedi, na koncu su trener i njegovi igrači slušali zasluženi pljesak s tribina.