Premijer liga

Zamet pobjedom okončao polusezonu, Stojanović: Imali smo napornu jesen

Igor Duvnjak

Zapažen - Jadranko Stojanović / Foto Vedran KARUZA

Zapažen - Jadranko Stojanović / Foto Vedran KARUZA



RIJEKA – Golovi rukometaša »Zameta« su u susjedskom derbiju protiv »Poreča« stizali kao na pokretnoj traci, navijači su uoči Svetog Nikole darivani sa 18 u prvom i čak 20 pogodaka u drugom dijelu, sve pored istaknutog, ali isto tako nemoćnog vratara Morena Cara.


– Utakmica s »Porečom« nam je možda došla u nekom krivom trenutku. Upala je između europskih obaveza i niza derbija koje smo imali, susreta sa »Spačvom« i »Umagom« vani, »Varaždinom« doma. Imali smo težak niz susreta – kazao je Jadranko Stojanović, vrlo zapažen na crti, pivot koji je u uspjeh ugradio svojih šest pogodaka. – Ovo je derbi, uvijek je bio i uvijek će biti, iako su oni bili oslabljeni bez Mataje, a mi bez Kružića, jednog od naših glavnih igrača. Posložili smo neke stvari, »skupili smo glave«, dali posljednji atom snage i odigrali super utakmicu. Dobro smo otvorili derbi i uspjeli smo pobijediti možda i na prelagan način, no tim bolje za nas.


Očekivali smo težu utakmicu, a ispostavilo se da smo dobili lagano. Naravno, ne podcjenjujem Poreč, dali smo »110 posto« svojih mogućnosti i trenutne fizičke snage. Mislim da je ova polusezona bila najnapornija u karijerama svih nas. U Europi smo odigrali šest jako teških utakmica, izbacili smo »Creteil« i »Bukurešt«, ispali smo od »Melsungena« i možda je domaće prvenstvo malo patilo zbog toga, ali nadamo se da ćemo sezonu završiti kao što smo okončali prethodnu, osvajanjem jednog od prva četiri mjesta, što nam je glavni cilj – zaključit će Stojanović.