Rukometašice

Zamećanke večeras zaključuju sezonu, nadaju se pobjedi

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Očekujem da prekinemo niz od pet poraza i da prvenstvo na domaćem terenu završimo pobjedom – kaže Katja Mikolić



RIJEKA Rukometašice »Zameta« večeras zaključuju sezonu. Riječanke od 19 sati dočekuju »Pitomaču«, ekipu koju će itekako upamtiti jer im je u prvom dijelu sezone čak tri puta odgađan put u Pitomaču pa je gostovanje realizirano tek u četvrtom pokušaju. Riječanke završavaju prvenstvo nakon niza od čak pet poraza, među njima je pulska vanjska igračica Katja Mikolić, koja se među Zamećankama pokazala značajnim pojačanjem.


– Moja sestra Iva i ja smo ovdje jako zadovoljne – kaže Katja Mikolić o svojim dojmovima na koncu prve sezone u »Zametu«. Rođena je 1998. godine, završava prvu godinu studija ekonomije. Nažalost, duže vremena igra bez teže ozlijeđene sestre Ive, koja itekako nedostaje u ekipi trenerice Adrijane Prosenjak, kao i Jelena Piršl te Marta Jurčić.


– U pulskoj »Areni«, gdje smo igrale, rukomet nije bio tako razvijen kao ovdje. Atmosfera je super, cure također.Raspoloženje ipak nije kao većim dijelom sezone, kada su mlade Riječanke bile najugodnije prvoligaško iznenađenje. Lanac poraza ipak čini svoje.

– Naravno da smo mi htjele dobiti te utakmice, ali u posljednje vrijeme nikako da se posložimo u toj igri, pogotovo u obrani. To je najviše utjecalo na rezultat. Osim toga, ni napad nam nije funkcionirao. Među nama je sve OK, no u igri to nije bilo dobro i zato smo gubile.




S obzirom na očekivanja Zamećanke su, međutim, ostvarile obilan »prebačaj norme« krenuvši u prvenstvo s drastično pomlađenom ekipom.


– Većina ljudi je ustvrdila da je ekipa mlada, da smo oslabljene te se nije očekivalo da ćemo dobiti »Koku« ili neke druge. Da nam se nisu ozlijedile neke igračice, bilo bi puno bolje. Sada moramo izgurati prvenstvo do kraja i sačuvati ovu šestu poziciju.


Riječanke su favoritkinje u večerašnjoj utakmici, ali to treba ipak dokazati na terenu.


– Očekujem da ćemo dobiti jer bi bilo puno ljepše da jednom pobjedom prekinemo ovaj niz od pet poraza, da prvenstvo na domaćem terenu završimo punim pogotkom. To bi bilo puno ljepše. Nadam se da će tako i biti.