Prva liga rukometašica

Zamećanke s povratnicom Larom Židek večeras ugošćuju Zrinski

Igor Duvnjak

Lara Židek/D. ŠKOMRLJ

Lara Židek/D. ŠKOMRLJ

Dat ćemo sve od sebe za prve bodove – kaže trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak



RIJEKA Mlada družina rukometašica »Zameta« za sobom ima tri prvoligaška nastupa u kojima se još nije osladila niti jednim bodom, nada se prekidu tog posta večeras na domaćem parketu u ogledu sa »Zrinskim«. S obzirom na bodovni učinak i mladost ekipe, promatrači su ekipu trenerice Adrijane Prosenjak smjestili u skupinu ekipa koje će se boriti za ostanak.


– Sigurno je da smo kandidatkinje za borbu za ostanak. Opet smo promijenjenog sastava, svake godine krećemo ispočetka, mislim i da smo najmlađa ekipa u prvoj ligi i najneiskusnija – kaže Adrijana Prosenjak o svojim rukometnim prvoligaškim početnicama. – Pola naše ekipe prvi put igra u Prvoj ligi, a druga polovica osim Jelene Piršl, Ree Jelenović i Lare Židek, igra tek drugu prvoligašku sezonu. Možda smo baš radi tog neiskustva u krugu ekipa koje sačinjavaju donji dom ljestvice.


Trenerica je pritom zadovoljna napretkom svojih igračica, ali itekako cijeni čakovačke gošće.




– Mi iz tjedna u tjedan izgledamo sve bolje. Uz to se polako vraća i Lara Židek. »Zrinski« je izuzetno dobra, neugodna ekipa. Dugo su zajedno, čvrste su, iskusne su, igraju vrlo dobro. Vodi ih poznati, iskusni trener Mrđen, vrlo sistematičan, koji je sigurno dobro proučio našu igru. Ali, sve to ništa ne znači jer nama se vraća Lara Židek, prvi put je malo ozbiljnije na terenu makar još nije sto posto sanirala ozljedu.


Zamećanke su svjesne krupnog zalogaja koji je pred njima, ali su itekako željne osvajanja prvih ovosezonskih bodova.


– To je za nas teška i preteška utakmica. Mi ćemo pokušati dati sve od sebe kako bismo došle do prvih bodova – poručila je trenerica Zamećanki.


Utakmica na Zametu se igra danas od 18.30 sati.