Prva rukometna liga

Zamećanke poražene u Bjelovaru, a Zamećani u Labinu

P. N.

Veron Načinović (Zamet)/Foto Glas Istre

Veron Načinović (Zamet)/Foto Glas Istre



BJELOVAR Utakmica 5. kola Prve lige rukometašica Bjelovar – Zamet 27:18 (13:12). Dvorana U Bjelovaru. Gledatelja 100.


BJELOVAR: Nikšić, Smiljčić 3, Pavlović 2, Borković 1, A. Horvat 1, M. Horvat 1, Tvorić 5, Dragišić 5 (3), Cindrić, Jug, Gavrić 2, Čagalj, Pokopac, Gašparović 3, Mioč 2, Mamić 2 (1).


ZAMET: Hren, Troskot, Mršić 1, Perčić Bahtiri, Židek 2 (2), Mikolić 6 (1), Stanić, Skokandić, Jelenović 4, Močibob, Toskić, Visković, Đuzel 1, Bukvić 4 (2).




Sedmerci: Bjelovar 6 (4), Zamet 7 (5). Isključenja. Bjelovar 10, Zamet 8 minuta.


Rukometašice »Bjelovara« su u drugom poluvremenu obilato opravdavale svoju ulogu favoritkinja sa Zamećankama sa kojima su na koncu slavile čak 27:18. Riječanke su se dobro držale u prvom poluvremenu kada su održavale korak s Bjelovarčankama. Katja Mikolić im je odmah u početku donijela prednost 3:1, Rea Jelenović je u 12. minuti pogodila za 5:3. U idućoj minuti su domaće ostvarile prvo izjednačenje, 5:5 što je bilo prvo od tri poravnanja rezultata u tom bjelovarskom ogledu koji se potom počeo pokazivati kao nadmetanje neravnopravnih suparnica.


Bjelovar se serijom 3:0 odvojio na 10:7 osam minuta prije kraja, ali Riječanke se nisu predavale, Nika Bukvić je u pretposljednjoj minuti poluvrtemena smanjila na 12:11, na poluvremenu je 13:12. U 45. minuti je bilo 17:14 a onda se susret polako počeo pretvarati u monolog favoritkinja, sve teže dostižnih gošćama. Smiljčić i Mioč su u 48. minuti povećale na 21:15, ostvarile su razliku kojom je prekinuta svaka diskusija o eventualnom iznenađenju. Tri minute prije kraja bilo je deset golova razlike 27:17, na koncu je Lara Židek uspjela samo donekle ublažiti visok poraz, postavila je konačnih 27:18.


RUDAN LABIN – ZAMET (M) 27:24


LABIN Velika dvorana SC Franko Mileta. Gledatelja 700. Suci: Ivan Grbavac (Makarska), Siniša Ravlić (Vrgorac).


RUDAN: Juričić, Ćopić, Vlačić, Derossi, Franković, Dukić, Mileta 5, Lovrinović 2, Šehić 1, Ratkajec 3, Gajica 1, Bučaj, Kostić 1, Griparić, Marić 10(4), Puljić 4.


ZAMET: F. Lučin, Mozetić 1, Kezić, T. Lučin 8 (4), Njegovan, Jeličić 2, Jurčević, Sorić, Tomljanović 1, Babić 1, Dizdar, Mrakovčić 1, Devčić, Starčević 1, Martinović 3, Načinović 6.


Sedmerci: Rudan Labin 6 (4), Zamet 4 (4). Isključenja: Rudan Labin 4 minute, Zamet 8 minuta.


I u drugoj domaćoj ovosezonskoj utakmici rukometaši Rudana Labin ostvarili su pobjedu nadigravši momčad riječkog Zameta zahvaljujući puno boljoj igri u drugom poluvremenu. Riječani su po četvrti puta u ovoj sezoni “pali” u samoj završnici, a uvelike se osjetio umor kod njihovog najboljeg igrač Tina Lučina jer kad je on “nestao” iz igre nestale su i šanse Riječana.


Pomalo neočekivano trener Lalić se odlučio da u prvih 16 minuta Lučina koristi samo u fazi obrane i prilikom izvođenja sedmeraca dok se s druge strane trener-igrač Ilija Lovrinović u igri pojavio tek u 21. minuti. U možda i najslabijem ovogodišnjem poluvremenu domaće momčadi i podosta grešaka u toj uvodnoj fazi, rezultat je čak osam puta bio u egalu. Prvi su u probleme ušli domaći rukometaši koji su nakon vodstva 8:7 ostali bez gola u naredne tri minute što gosti koriste i u 25. minuti po prvi i jedini puta na utakmici imaju dva gola viška na svojoj strani, 8:10. No domaći s dva uzastopna gola, Ratkajca i Šehić ponovno rezultat vraćaju u egal 10:10, da bi do kraja prvog dijela prednost gostima vratio Jeličić.


Početkom nastavka napokon se raspucao i Mileta, koji je uz sjajnog Marića u napadačkom dijelu bio nerješiva enigma za goste, a kada je Ćopić počeo braniti onako kako se od njega očekuje prednost je polako prešla na domaću stranu. S tri uzastopna gola u periodu od 44. do 47. minute Labinjani po prvi puta odlaze na +3, 20:17 i imaju i kontru Milete za povećanje vodstva, ali glavu iznad vode Riječanima tada drži drugi Lučin, vratar Fran, koji brani taj udarac, ali i još jednu kontru Milete kod rezultata 22:19 za domaće. Samo dvije minute kasnije Riječani su s dva uzastopna pogotka ponovno u igri, ali nakon minute odmora domaći rukometaši imaju sedmerac kojeg Sorić brani Mariću, ali odbijena lopta ponovno dolazi do sjajnog Marina Marića koji postiže gol za 23:21 nakon čega se gosti više nisu uspjeli vratiti u igru. Do kraja su Labinjani imali i četiri gola viška nakon gola Lovrinovića, 27:23, da bi Babić u posljednjim sekundama samo ublažio zasluženi gostujući poraz. (R. F.)