Prva liga rukometašica

Zamećanke poražene od Trešnjevke, Murvica slavila u Osijeku

Igor Duvnjak

Katja Mikolić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Katja Mikolić (Zamet)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Utakmica 8. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Trešnjevka 23:28 (14:12). Dvorana na Zametu. Gledatelja 70. Suci Jurić, Marčinković (Bjelovar).


ZAMET: Hren, Troskot 1, Mršić, Perčić- Bahtiri, Krizmanić 1, Židek, Mikolić 7 (3), Skokandić 1, Jelenović, Močibob 1, Toskić, Stanić 3, Visković 6 (2), Đuzel, Bukvić 3, Piršl.


TREŠNJEVKA: Karaula, Lesac 1, Lukšić 6, Smiljanić 1, Perenčević, Rokavec 12 (2), Rajnović, Stojanović, Čemeraš 1 (1), Rabar, Miletić, Stojanov 3, Pufek, Matijaš 4 (1).




Isključenja: Zamet 4, Trešnjevka 8 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (4), Trešnjevka 4 (4).


Rukometašice Zameta su ostale bez važnih bodpova u borbi za ostanak nakon što su totalno pdbacile u nastavku utakmice s izravnim konkurentkinjama iz Trešnjevke. Riječanke su u prvom poluvremenu povele 12:7, na poluvremenu su imale prednost 14:12 a onda kao da je netko isključio svijetlo u njihovoj igri. Dovoljno je reći da su dale samo tri gola u 23 minute nastavka, što je Trešnjevka itekako obilno iskoristila odmakavši na 24:17 i odlučivši utakmicu znatno prije kraja posljednjeg zvuka sirene. Riječanke kao da su samo tijelom bile nazočne na terenu, koncentracija u obrani i u napadu je ovog puta bila za njih apstraktan pojam te su u drugih 30 minuta igre nadigrane kao da igraju s Podravkom Vegetom ili s Lokomotivom. Ne pamti se već dugo ovako blijedo izdanje Zameta. 


OSIJEK – MURVICA 18:25


OSIJEK Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 150. Suci: Josip Gagula i Mirko Zorko (oba Zagreb).


OSIJEK: Putnik 1, Daiđić, Hren, Ljubas, Bošković, Zirn 6 (2), Batrnek, Dragojević, Prskalo 3 (2), Jeršek 6, Zagorščak 1, Barišić (1+0), Špoljarić 1, Damjanović, Brkić (7+1), Frančić.


MURVICA: Antić, Ljubanović, Skorić 3, Jerčinović 3, Kalčić 7, Filipović 4, M. Lekaj 2, Paurević 2, Mandekić (12+1), D. Lekaj, Debelić 4, Talan, Car, Matijašić.


Sedmerci: Osijek 7 (4), Murvica 1(-). Isključenja: Osijek 4, Murvica 8 minuta.


Rukometašice »Murvice« došle su u Osijeku nad istoimenim domaćinom do punog pogotka, druge prvenstvene pobjede i prikovale osječanke u derbiju začelja za dno ljestvicee bez jednog boda.