Prva liga rukometašica

Zamećanke osvojile bodove u Varaždinu

Igor Duvnjak



VARAŽDIN Rukometašice »Zameta« uzdignutih su ruku napustile parket u Varaždinu nakon što su uspjele nadmudriti domaću ekipu i uzvratiti »kokicama« za hladni tuš rane jeseni u Rijeci. Igračice Željka Čagalja tijekom tjedna hrvale su se s virozama i sličnim problemima, a jučer su se uspješno odhrvale obrambenim zahvatima domaće ekipe. Baš je Dina Havić, koja ovoga prvenstva igra u sjajnoj formi, bila uz Teu Bunić glasnogovornica svoje ekipe u napadu unatoč tome što je bolovala tijekom tjedna. Zamećanke su u jurišu na pobjedu bile lišene desnih krila, nisu igrale Ivana Vuković i Marija Tus, ali je svejedno napad izrešetao mrežu domaćica.



Dvorana u Varaždinu. Gledatelja: 100. Sutkinje: Crnojević (Kutina) i  Kosecki ( Zagreb).


KOKA: Hajduk, Jazbec, Horvat 4, Domjan, El. Halili 4, Marković 2,  Bunić, Malić, Franić, Tomašek 6, Ed. Halili, Furjan 5, Antolić, Dežić 5 (2),  Hačcek, Zvonar.




ZAMET: Račić, Paurević, Brčić 2, Plahinek 2,Tabar, Gvoić, Havić 8 (2),T. Bunić 8, Bukvić, Šegota, Mičijević 2, Stakorić 1, Gavranić 4.


Sedmerci: Koka 4 (2), Zamet 4 (2). Isključenja: Koka 6, Zamet 10 minuta.



Dina Havić je od početka najavila svoju paljbu, poentirala je u prvom napadu  za prvo vodstvo Zamećanki. Nekoliko minuta kasnije gošće su se odvojile na dva gola razlike pogotkom pulskog pojačanja, Tine Gavranić, ali su Varaždinke spremno reagirale i uskoro izjednačile na 6:6. To je, međutim, ipak bilo riječko poluvrijeme, Havić je dvama golovima povećala razliku na 14:10, a u nastavku je Kristina Plahinek postigla gol za 18:14. »Koka« je, međutim, pronašla snage za preokret, u 47. minuti je povela 20:19. Riječanke su i na to našle odgovor, Gavranić je vratila vodstvo u 51. minuti, prednost više nije ispuštana i pretvorena je u bodove nade za željenu četvrtu poziciju.