Prva liga

Zamećanke jedva do pobjede: Riječanke teškom mukom svladale Osječanke

Igor Duvnjak

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Utakmica 18. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Osijek 32:30 (17:16). Centar Zamet. Gledatelja: 80. Suci: Cingesar (Varaždin) i Mraz (Trnovec Bartolovečki).


ZAMET: Lopac – Škrinjar, Paurević 3, Dundović, Plahinek 7 (3), Jerčinović 2, Židek 2, Tabar 2, Milosavljević 4, Toto 1, Brkljača 1, Jelenović, Bukvić 5, Toskić, Jurčić, Kalčić 4, Dobrić 1.


OSIJEK: Banović, Putnik 3, Vukušić, Zirn 13 (6), Prkalo, Privara 1, Guskić 5 (1), Bešenić,Batrnek, Krajnović 5, Maras 3, Špoljarić.




Isključenja: Zamet 8, Osijek 4 minute. Sedmerci: Zamet 4 (3), Osijek 9 (7).


Gostovanje Osječanki nije stvorilo redove pred blagajnom zametske dvorane, gdje su ulaznice prodavane po cijeni od 20 kuna, naprotiv. Neočekivano tešku jurnjavu Zamećanki za novim bodovima pratio je uski krug gledatelja, njih osadamdesetak. Riječanke su na kraju jedva , teškom mukom došle do pobjede 32:32 poslijen niza preokreta i čak devet izjednačenja rezultata.


Zamećanke su istračale bez svoje prve golmanice Jelene Piršl, koja već duže vremena liječi ozlijeđeni palac na ruci, u prethodna dva susreta je riskirala i nastupila je, ovog puta je uzela odmor. Mjesto među vratnicama je zauzela njezina mlađa kolegica Ella Toskić. Riječanke su polako dosezale “radnu temperaturu” ali su nakon dva početna izjednačenja ubrzo ostvarile prvu opipljiviju prednost. Josipa Jerčinović je efektno s desnog krila okončala kontru za 6:3 u 8. minuti da bi joj se odmah pridružila prijateljica s lijeve strane Ana Paurević.


U 15. minuti Ella Toskić je zaradila pljesak kada je obranila sedmerac a na drugoj strani je Antonela Kalčić realizirala šansu i povećala na 12:7.


Slavonke su međutim održavale priključak pogotovo zahvaljujući produktivnoj Ivi Zirn koja je u 20. minuti svojim već petim golom smanjila na 12:10. Domaćim igračicama se baš nije milio naporan rad u obrani, koliki -toliki razmak su održavale učinkom u napadu, ali su na odmor otišle s tek minimalnim vodstvom 17:16.


Gošće su namirisale šansu, odmah početkom nastavka Zirn je iz sedmerca poravnala na 17:17. U 35. minuti “Osijek” je dodatno zaprijetio iznenađenjem kada je Krajnović donijela svojoj ekipi vodstvo 19:18. U 40. minuti kod 22:21 za domaće Ella Toskić je obranila sedmerac Ivane Zirn da bi Lara Židek i Kristina Plahinek povisile na 24:21. Ova druga je uskoro počela igrati “flastera” na nezaustavljivoj Zirn, ali su se Zamećanke zaplitale u niz napadačkih i obrambenih slabosti te se nisu mogle odvojiti, u 49. minuti je 25:25.


Ulaskom u vruću završnicu kapetanica Ella Bukvić je u 53.minuti donesla Zamećankama vodstvo 29:27, 22 sekunde prije kraja domaće su imale 31:30 i loptu,izborile su sedmerac kojim je Plahinek potvrdila pobjedu.