Premijer liga

Zamećani večeras gostuju kod novaka lige “Rudara”

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Nakon dva desetljeća opet se spajaju putevi rukometaša »Zameta« i »Rudara« iz Ruda. U davna vremena riječki klub, jedan od najjačih u Hrvatskoj, u danima kada su njegov dres nosili Valter Matošević, Alvaro Načinović i novi trener »zagrebaša« Silvio Ivandija, angažirao je tadašnjeg olimpijskog pobjednika, ljevoruko krilo Vladimira Šujstera, koji je potekao iz kluba iz mjesta nedaleko Samobora.


U sadašnja vremena Zamećani večeras dolaze u Rude na premijerligašku utakmicu (19.30 sati). Riječani su već zaboravili europsko slavlje nad »Bukureštom« nakon kojega su ostvarili prvu ligašku pobjedu nad »Ribola Kaštelom«.



Rukometašice »Zameta« u dugotrajnoj eri klupskih previranja i dvojbi nastavljaju odrađivati svoje obaveze.




Dok u kuloarima traju špekulacije o navodnoj skorašnjoj skupštini kluba i spominjanja nasljednika dugogodišnjeg predsjednika kluba Luke Denone, igračice trenerice Adrijane Prosenjak očekuju večerašnje gostovanje kod tradicionalnih rivalki iz »Osijeka« (18 sati). U taboru Zamećanki je podignuta razina raspoloženja nakon što su nedavno ostvarile prvu pobjedu. Osječanke su dosad osvojile tek jedan bod.


– U Osijeku nikad nije lako igrati. Odigramo li kako znamo, očekujem da ćemo pobijediti – kaže Iva Tabar.



– Vidjelo se kako smo otvorili utakmicu s Kaštelanima. Nije bilo lako igrati ni fizički, a ni psihički – kaže iskusnik Zamećana Mateo Hrvatin. Navijači priželjkuju da ovi uspjesi budu najava trenda dobrih rezultata »Zameta«.


Dosadašnji gosti »Rudara« svjedoče o tamošnjem »vrućem terenu«, nema dvojbe da novaci u ligi za Hrvatina i prijatelje pripremaju »topli doček«.


– Kad smo već uspješno krenuli, ne mislimo stati. Suparnici su izrazito domaćinska ekipa, dugo su na okupu, čvrsti su, ali mi se »idemo potući«, pokušati uzeti bodove i nastaviti naš niz.