Milan Uzelac

Zamećani večeras domaćini Metalcu: ‘Vrijeme je da pokažemo pravo lice’

Igor Duvnjak

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

 Igramo doma pred svojom publikom, to je dodatni motiv, kao i želja da »Metalcu« uzvratimo za poraz u prvom dijelu sezone – tvrdi »Zametov« iskusnik



RIJEKA Rukometaši »Zameta« praznih ruku dočekuju večeras od 19 sati zagrebački »Metalac«, davnog prvoligaša još iz vremena bivše države. Iza Riječana su dva pucnja u prazno na početku sezone. Kapetan Milan Uzelac i njegovi mlađi suigrači su ispali u osmini finala Kupa od nižerangiranog »Vidovca« da bi na idućem gostovanju kod lidera u Dubravi doživjeli poraz u nadmetanju za bodove s čak 43 primljena gola! Igrači trenera Marina Miškovića i Valtera Matoševića se nadaju da će »treća biti sreća« očekujući prvi pun pogodak u drugom dijelu sezone čime bi održali priključak s konkurentima koji teže ulasku u Ligu za prvaka.


– Nakon ova dva uvodna poraza dolazi nam »Metalac« kojeg poštujemo. Svaka im čast, ali igramo kod kuće i moramo pobijediti – kaže Milan Uzelac, iskusni dugogodišnji vođa riječke momčadi. – Želja nam je pobjedom krenuti u ovaj drugi dio prvenstva i pokušati napraviti jedan dobar niz, vratiti se pobjedama i utakmicama kao što je to bilo u prvom dijelu sezone.


Zamećani nastoje zaboraviti protekle poraze iako su oni svakako ostavili traga.– Sigurno da je ostalo malo nekog traga nakon poraza u Kupu i nakon gostovanja kod »Dubrave«, no ova subota je novi dan, pred nama je nova utakmica. Igramo doma pred svojom publikom, to je dodatni motiv kao i želja da »Metalcu« uzvratimo za poraz u prvom dijelu sezone. Zamećane ometaju i zdravstveni problemi, Matea Hrvatina muče leđa, Filip Glavaš je ozlijedio trbušni mišić.– Koliko nas ranije te ozljede nisu izbacivale iz kolosijeka, toliko su nas sada počele ometati. Te sitne ozljede i ozljedice remete mir, ne može se trenirati kako treba. Nadam se da je s tim gotovo, možda će čak obojica ozlijeđenih zaigrati, ako ne danas, onda na nekoj idućoj utakmici. Nakon poraza u Zagrebu počela je mobilizacija za današnju utakmicu.– Imali smo sastanak, dogovorili smo se da moramo stisnuti zube i krenuti puno jače i sa znatno ozbiljnijim pristupom suparniku. Zamećani traže pravu igru u obrani bez koje neće biti ni željenog uspjeha u večerašnjoj utakmici.– Recept je uvijek isti, obrana i samo obrana. Odigramo li pravu obranu, onako kako znamo, neće biti problema. Gosti imaju par iskusnih igrača koji znaju igrati rukomet, prošli su sve i svašta. No, zaigramo li u obrani kako možemo, sve će biti u redu. Došlo je sada vrijeme da pokažemo svoje pravo lice – zaključuje Milan Uzelac.