Riječki rukomet

Zamećani večeras dočekuju Poreč: ‘Domaći teren nam je prednost’

Igor Duvnjak

snimio Silvano Ježina

snimio Silvano Ježina

Hvala upravi kluba koja mi je pružila priliku. Dečki u ekipi su mi jako puno pomogli – rekao je Nikola Njegovan, koji je zbog fakultetskih obaveza otišao iz »PPD Zagreba«, sada je došao na studij u Rijeku i pristupio je »Zametu«. – »Poreč« je vodeći u Premijer ligi, no imamo ga priliku pobijediti. Ipak igramo na domaćem terenu.



RIJEKA – Poslije zimskih klupskih previranja rukometaši »Zameta« večeras u svojoj dvorani u susjedskom derbiju s »Porečom« kreću u drugi dio premijerligaške sezone u kojem ih očekuje teška borba za ostanak. Ekipa u sezonu starta bez ozlijeđenih Antona Dunata i Marka Mrakovčića. Po odlasku Igora Marijanovića momčad je usred priprema preuzeo iskusnik Drago Žiljak za kojim je tek nekoliko treninga i očekivani visoki poraz u Kupu s »Nexeom« u Našicama.


– Iza nas je utakmkica osmine finala Kupa u kojoj smo očekivano poraženi od favorita »Nexea«, sada se definitivno možemo okrenuti našem primarnom cilju, domaćem prvenstvu – rekao je direktor Zamećana Vedran Babić na konferenciji za novinare.



Zamećani već mjesecima rade na dovođenju dvojice kineskih reprezentativaca, vratara Wang Kwana i lijevog vanjskog pucača Zhao Chena.




– Idućeg tjedna bi u Rijeku trebala stići dva kineska reprezentativca. Riječ je o 25-godišnjem vrataru Wang Kwanu i lijevom beku Zhao Chenu, koji ima 28 godina. Obojica su igrači koji imaju dosta međunarodnog iskustva na klupskoj i reprezentativnoj sceni. Zahvaljujemo se našem Valteru Matoševiću koji ih je uočio u Kini prošlog ljeta kada je radio s njima i pomogao nam u njihovom dovođenju. Isto tako hvala i treneru Nenadu Zvonareku, nekadašnjem kineskom izborniku, još uvijek u kineskom stručnom stožeru, koji nam je također pomogao – rekao je Vedran Babić.



Drago Žiljak, dugogodišnji igrač i trener »Zameta« vraća se na klupu s koje je otišao prije dosta godina, još nije vodio Zamećane u novoj dvorani, ovo mu je premijera.


– Iza nas je desetak zajedničkih treninga te nastup u Našicama. Susret s »Nexeom« nam je bio tek test za večerašnju utakmicu u kojem smo tražili neke odgovore. U tom je porazu bilo i dobrih stvari, kada budemo kompletni, bit ćemo bolji. Primarni cilj nam je postići optimalno stanje, pobjedama se želimo vratiti na staze na kojima nam je mjesto. Imamo potencijala, kao i sportske energije, nastojimo optimizam prenijeti na igrače. Na to smo maksimalno fokusurani.



Rukometašice »Zameta« večeras bi u Bjelovaru trebale u svom trećem pokušaju konačno započeti drugi dio prvenstva. Riječanke su trebale igrati u Pitomači prošle subote, ali zbog snijega nisu uspjele krenuti na put. Susret je odgođen za četvrtak, ali je ponovno odgođen zbog smrtnog slučaja u obitelji jedne igračice domaćih.


– Nikako da nas krene. Utakmica s »Pitomačom« je sada odgođena za 27. veljače. Sada počinjemo drugi dio prvenstva s »Bjelovarom«, koji se dosta pojačao. S druge strane, mi smo bez utakmica koje smo stalno morale otkazivati – kaže Jelena Piršl, zapažena vratarka Zamećanki o susjedama s ljestvice koje imaju bod više od Riječanki. – Krećemo po dva boda, trebamo zadržati četvrto-peto mjesto i odmah na početku osvojiti što više bodova, a skupljanje bodova mislimo započeti u Bjelovaru.



Nikola Njegovan, lijevi i srednji bek rođen 16. 12. 1995. godine, koji je prije nekoliko dana stigao iz »Nexea«, igrao je i u »PPD Zagrebu«, a za riječki je klub debitirao nedavno u Našicama. Nastojat će pomoći ekipi u teškom testu s Porečanima, vodećima u ligi.


– Hvala upravi kluba koja mi je pružila priliku. Dečki u ekipi su mi jako puno pomogli – rekao je Nikola Njegovan, koji je zbog fakultetskih obaveza otišao iz »PPD Zagreba«, sada je došao na studij u Rijeku i pristupio je »Zametu«. – »Poreč« je vodeći u Premijer ligi, no imamo ga priliku pobijediti. Ipak igramo na domaćem terenu.


Utakmica na Zametu počinje večeras u 19 sati.