Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
20. studenoga 2019.
Prva liga rukometaša

Zamećani su uvjereni u pobjedu na trsatskom debiju

Marko Mrakovčić, Vedran Babić, Nedeljko Lalić i Boris Konjuh
Marko Mrakovčić, Vedran Babić, Nedeljko Lalić i Boris Konjuh
Autor:
Objavljeno: 29. rujan 2018. u 8:16 2018-09-29T08:16:05+02:00

Atmosfera u ekipi je odlična, čak možda i bolja nego prošle sezone. Imamo pravu i dobru kemiju. Trener nas je dobro pripremio za ovu utakmicu, znamo kako trebamo razbiti varaždinsku obranu. Ako naš pristup utakmici bude kao u prvoj utakmici, neće biti problema – poručio je Marko Mrakovčić.

RIJEKA Mlada ekipa rukometaša »Zameta« jedva čeka današnji domaći debi u Premijer ligi, nadmetanje s »Varaždinom«. Nakon poraza u Sesvetama, gdje su se Zamećani predstavili u dobrom izdanju, umjesto na Zametu igrat će se u trsatskoj Dvorani mladosti. O najavi utakmice održana je pressica u Centru Zamet, pred novinare su izašli direktor kluba Vedran Babić, trener Nedeljko Lalić, team menager Boris Konjuh i perspektivni igrač Marko Mrakovčić.

– U ovom prvenstvu imamo kompletno mladu ekipu na čelu s novim trenerom Nedeljkom Lalićem. Mi iz uprave izuzetno smo zadovoljni, očekivanja od iskusnog trenera se polako ispunjavaju – konstatirao je Babić. – Cilj nam je dobar razvoj naših mladih igrača, a atmosfera na treninzima je odlična.

Novi trener stvara konture nove momčadi Zamećana koja treba proći proces sazrijevanja.

– Kada sam svojevremeno razgovarao s ljudima iz kluba, obostrana želja je bila plasman u Ligu za prvaka, međutim dogodio se veliki broj odlazaka nositelja igre. Drugačije je kada mladi igrač uz sebe ima nekog iskusnog – podsjeća trener. – S prikazanim u Sesvetama sam više nego ugodno iznenađen. Dogodio nam se peh kada je Marko Mrakovčić, naš nositelj igre, u 43. minuti dobio treće isključenje. A u 45. minuti zaigrala su dva naša šesnaestogodišnjaka. Uoči ove utakmice još nemamo Njegovana, Starčević već dva dana ima virozu. Vjerujem da ćemo smoći snage kako bi dali sve od sebe i pobijedili.

Boris Konjuh potvrđuje kako je trener znano rukometno ime, a ako se po jutru dan poznaje bit će dobro.

– Dovođenje Lalića bila je dobra ideja. Godile su nam pohvale u Sesvetama, pogotovo ona slavnog rukometaša Davora Dominikovića, trenera domaćina. Naša djeca od kojih je nekim 16, a nekima 18 godina iznijela su teret utakmice – rekao je Konjuh. – Najmlađa smo i najperspektivnija ekipa u ligi. Ne bojim se budućnosti, vjerujem u te dečke, za sezonu, dvije igrat ćemo zapaženu ulogu u Hrvatskoj.

Marko Mrakovčić se istaknuo u Sesvetama, u klubu se nadaju da će danas ponoviti takvo izdanje i na Trsatu.

– Atmosfera u ekipi je odlična, čak možda i bolja nego prošle sezone. Imamo pravu i dobru kemiju. Trener nas odlično priprema, u Sesvetama smo iznenadili i sebe. Znamo da se moramo boriti za svaki bod. Trener nas je dobro pripremio za ovu utakmicu, znamo kako trebamo razbiti varaždinsku obranu. Ako naš pristup utakmici bude kao u prvoj utakmici, neće biti problema – poručio je Mrakovčić.

Utakmica na Trsatu počinje u 18 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija