Premijer liga rukometaša

Zamećani se nadaju pobjedi nad Goricom na Trsatu

Igor Duvnjak

Nedjeljko Lalić, trener Zamećana/Foto Arhiva NL

Nedjeljko Lalić, trener Zamećana/Foto Arhiva NL



RIJEKA Kako se u domu rukometa, Centru Zamet održava Porin, momčad Zameta je silom prilika promijenila bazu, igrači trenera Nedeljka Lalića preselili su se na parket na kojem su igrali njihovi stariji prethodnici, u Dvoranu mladosti na Trsatu gdje će ugostiti Goricu u nastavku Lige za ostanak. Zamećani su u ovu ligu ušli bodovno osakaćeni jer im se nisu računali premijerligaški bodovi s klubovima koji su ušli u Ligu za prvaka, no Riječani su ubrzano počeli brisati taj minus, pobijedili su u prva dva kola, svladali su doma Rudar te Sesvete u gostima i izjednačili su se sa Sesvećanima na čelu Lige za ostanak uoči trećeg kola. Gorica ima samo bod manje.


– U prošloj utakmici nije igrao Mrakovčić zbog problema sa stopalom, ovog tjedna Dunato nije trenirao radi zdravstvenih problema – kaže Lalić. – Obojica će biti u sastavu, ako ne bude potrebe, nećemo ih koristiti kako bismo ih sačuvali za nastavak prvenstva.


Zamećani su dvjema pobjedama u ovoj novoj ligi poslali simpatizerima najbolju pozivnicu na današnje rukometno druženje. Prvo su doma dobili Rudara sa čak 13 golova razlike, a onda su minimalno slavili u Sesvetama u dramatičnom finišu utakmice u kojoj je bilo dvadeset izjednačenja rezultata.




– Startali smo dobro. U prva dva kola smo osvojili četiri boda, što nam daje određenu sigurnost i optimizam za dalje. Međutim, moramo biti jako oprezni. Dovoljan je jedan kiks, jedna nesmotrenost, izgubljeni bodovi kod kuće, da se sve zakomplicira. Sada igramo doma zaredom sa Goricom i Rudan Labinom, to su nam veoma važne utakmice. Mislim da će one odrediti daljnji razvoj situacije. Gorica se pojačala u proteklih nekoliko mjeseci, igraju jako dobro, zaredali su nizom dobrih rezultata. Skupili su respektabilan broj bodova u Ligi za ostanak. Veoma su čvrsti, neugodni te očekujem jako tešku utakmicu.


Bez treće nema sreće, misle u Zametu nadajući se trećoj uzastopnoj pobjedi. Trener priprema momčad na mudru igru i čuvanje lopte ne želeći se prepustiti gostujućim kontranapadima.


– Moramo biti jako strpljivi u napadu. Ne smijemo imati brzopletih šuteva te tehničkih grešaka čime bismo im omogućili razvijanje njihove najjače igre, kontre i polukontre. Igraju jako brzo, u ovom elementu igre su vrlo jaki, neugodni. Iskreno se nadam uspjehu, a svakako će biti jako teško.


Utakmica u Dvorani mladosti počinje u 18 sati.