Premijer liga rukometaša

Zamećani nastavili niz: Riječki rukometaši matirali ”Spačvu”

Igor Duvnjak

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Utakmica 17. kola Premijer lige rukometaša Zamet – Spačva 28:274). Dvorana na Zametu. Gledatelja 175. Suci Bosak,Herceg (Varaždin).


ZAMET: Đurica 1, Hrvatin, Martinović,Uzelac 1, T. Lučin 8 (3), Stojanović 2, Glavaš 5 (3), Sorić, Golik 3,Kružić 7, Glavaš, F. Lučin, Valković 1, Grozdek, Majić, Šunjić, Mrakovčić.


SPAČVA: D. Stojanović, M. Jurić 1, Karaula 4, Androš 2(1), I. Jurić 2, Nađ 4, Tomas 4, Marko Mišić, Medić 2, Rimac, Žegarac 1, Mile Mišić 4 (2), T. Stojanović, Babić 3,Vukušić, Petričević.




Isključenja: Zamet 6, Spačva 6 minuta. Sedmerci: Zamet 7 (6), Spačva 6(3).


Rukometaši “Zameta” su matirali “Spačvu” 28:27 i nastavili su pozitivan trend osvojivši sedam bodova u protekla četiri nastupa.


Riječani su osim dva početna izjednačenja vodili sve vrijeme ali su pred ulazak u finiš doveli uspjeh u pitanje, kada su dostignuti na 25:25. Marin Đurica sa 15 obrana, Tin Lučin, Marin Kružić, Filip Glavaš i ostali suigrači kapetana Milana Uzelca su međutim dobro reagirali i u finišu su povukli prave poteze za pun pogodak.


Kada je Marin Đurica povezao dvije efektne obrane, njegova momčad je stvorila prvi puta dva koraka prednosti golovima Filipa Glavaša i Marina Kružića, u 6. minuti je bilo 4:2. U 10. minuti pljesak je zaradio Đuricin kolega Marin Sorić kada je kod 5:4 ušao s klupe i obranio sedmerac Juriću.


Kružić je namjestio ljevicu, u 13. minuti je dao već svoj četvrti pogodak povisivši na 8:5 da bi u istoj minuti Sorić obranio i sedmerac Mili Mišiću. Slijedom toga Tin Lučin je povećao na 9:5 ali uskoro je sa sedam metara neprecizan bio i Glavaš. Ubrzo se međutim ispravio iz igre a kada mu se iz agresivne riječke obrane pridružio i Tin Lučin za izraženiju razliku, 11:6 vodstvo slavonske momčadi je u 16. minuti pozvalo minutu odmora. U 21. minuti kod 12:9 sedmerac je obranio i Đurica, zaustavio je šut Androša. Ni to mu nije bilo dovoljno, u 24. minuti je s igračem više pogodio vinkovačku mrežu povećavši na 14:10. Inspirirao je ekipu, Tin Lučin je u idućoj minuti poentirao efektnim “zepelinom”, to je bilo 15:10.


U 29.minuti poslije nove obrane Đurice Kružić je povećao na 18:12, Zamećani su na odmor otišli sa samo 18:14 poslije dva brza gola Vinkovčana pred istek poluvremena. U nastavku su domaćini zaredali promašajima izglednih prilika što je “Spačva” ekspeditivno kažnjavala i u 39. minuti Tomas ju je primaknuo na 20:18.


Trener Zamećana Igor Marijanović je bio prisiljen pozvati minutu odmora. Domaćini su se i dalje mučili u napadu dok je “Spačva” nalazila puteve do njihove mreže i održavala je priključak. Odgovarajući sptremno na bezidejni napad Zamećana gostujuća ekipa je u 50. minuti razmak svela na minimum, Karaula je pogodio za 24:23.


U 52. minuti su domaćini ostali sa dva igrača manje kod 25:23, isključeni su Glavaš i Golik. Slavonci su iskoristili prilike i u 54. minuti Žegarac je poravnao na 25:25, izjednačenje je stiglo poslije čak 50 minuta igre. Zamećani su međutim izborili dva sedmerca koja je Glavaš pretvorio u vodstvo 27:25 u 57. minuti. To je bio dovoljan kapital za finiš i za pobjedu “Zameta” 28:27.