Premijer liga rukometaša

Zamećani i pod Miškovićevim vodstvom nastavili niz uspjeha

Igor Duvnjak



RIJEKA Utakmica 9. kola Premijer lige rukometaša Zamet- Gorica 34:30(17:14). Dvorana na Zametu. Gledatelja 163. Suci Emanović, Mikić (Štivica).


ZAMET: F. Lučin, Dunato, Mozetić, Grgurević, T. Lučin 6 (1), Njegovan, Jeličić, Sorić, Tomljanović, Babić 4, Mrakovčić 2, Viskić, Glavaš 11 (4), Starčević 1, Martinović 6, Načinović 4.


GORICA: Lončar, Ceković 3, Borić, Marjanović 5, Laljek 6, Goričanec 1, Negran , Pušić, Ćavar 10 (3), Vučičević, Žarković 4, Šalić 1, Spahić, Barišić, Goršeta, Totić.




Isključenja: Zamet 2, Gorica 6 minuta. Sedmerci: Zamet 7 (5), Gorica 3 (3).


Rukometaši Zameta su na svom terenu punim pogotkom s Goricom nastavili niz uspjeha, imaju već pet bodova u protekle tri utakmice. Bez oboljelog trenera Nedeljka Lalića kojeg je mijenjao Marin Mišković uz asistenciju klupskih legendi Matea Hrvatina i Milana Uzelca , momčad je s oporavljenim Tinom Lučinom i nezaustavljivim golgeterom Filipom Glavašom sjajnim napadom s terena otpuhala gostujuću zonu za sigurni i uvjerljivi uspjeh 34:30. Pobjednici su proslavili pobjedu pjesmom na terenu odmah nakon posljednjeg sučeva znaka.


Gosti su iz agresivne duboke obrane 5-1 vrlo brzo, za nepune dvije minute već vodili 2:0. Domaćini su svoj prvi napadački rebus riješili tek u 5. minuti kada je Filip Glavaš smanjio na 3:1. Pet minuta kasnije prvo izjednačenje je stiglo iz druge riječke ljevice, Patrik Martinović je pogodio za 3:3 okončavši domaću seriju 3:0. Domaćini međutim nisu još uspijevali pritegnuti niti igre u obrani te stoga nisu uspijevali izboriti toliko željenu prednost. Gosti su pak koristili svaku priliku i Ćavar ih je u 14. minuti odmaknuo na 7:5. Riječane je u utrci održavala bogata produkcija u napadu zahvaljujući kojoj su vjerni domaći navijači dočekali i prvo vodstvo svojih ljubimaca kada je 22. minuti genijalac Tin Lučin strijelac za 12:11. Zametsko napadačko jugo je ljuljalo goričku zonu, razigrani Filip Glavaš je u 25. minuti povećao na 14:12. Posljednje sekunde poluvremena su u znaku braće Lučin. Prvo je onaj mlađi, Fran, obranio zicer, a onda je Tin prije zvuka sirene za odmor “iz druge općine” povećao na 17:14.


Riječki obrambeni kišobran je, međutim nastavio propuštati i Žarković je u 35. minuti smanjio na samo 19:18. Zamećani su srećom po sebe i dalje imali jake napadačke adute kojima su nastavili goričkim nastojanjima za preokretom, a nakon još jednog Lučinova obranjenog zicera nezaustavljivi Glavaš je svojim već desetim golom povećao na obećavajućih 26:22 za Riječane u 44. minuti. Raznovrsne akcije su Zamećanima omogućile povećanje vodstva, Nikola Babić izvana te neizbježni Glavaš iz sedmerca su trinaest minuta prije kraja postavili najveću razliku – 29:23. Vrijeme je sve više radilo za nezaustavljive Zamećane, Veron Načinović je u 52. minuti povećao na 31:25 i uspjeh je bio osiguran.