Rukometni "rat"

Zamećani danas na gostovanju u Karlovcu nastavljaju borbu za ostanak u Premijer ligi

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ



Rukometaši »Zameta« danas na parketu svoga već godinama tradicionalnog rivala »Karlovca« zatvaraju prvi krug uzbudljive i neizvjesne utrke do željenog ostanka u Premijer ligi. Riječani su u Ligu za ostanak iz prvoga dijela sezone donijeli brojne bodove s nekim od izravnih konkurenata, što ih, uz učinak u novom natjecanju, drži pri vrhu ove lige. Ekipa trenera Drage Žiljka je u nedavnom gostujućem porazu od »Gorice« i potonjoj domaćoj pobjedi nad »Sesvetama« bila lišena bitne pomoći, igrala je bez ozlijeđenog pivota Verona Načinovića, koji se oporavio od ozljede gležnja te će uz Ivana Majića biti na crti pred iskusnim režiserom Matijom Golikom. Njih i suigrače od danas očekuje teška trilogija u borbi za ostanak, tri uzastopna gostovanja. Nakon putovanja u Karlovac predstoje im gostovanja kod »Metalca« i »Umaga«.


– Sada nas očekuju tri gostovanja, pred nama su tri teške utakmice – konstatirao je Matija Golik, jedan od najpouzdanijih Zamećana ove sezone. – Pobjedom u Karlovcu riješili bismo važno pitanje, praktički bismo osigurali ostanak. Cilj nam je da dobro uđemo u utakmicu, odigramo što bolje i osvojimo dva boda.


Zamećani su svjesni da ih očekuje vatrena utakmica s domaćinima kojima »gori pod petama«, s pretposljednjom momčadi Lige za ostanak. »Karlovac« za svojim gostima zaostaje pet bodova, u prošloj utakmici ovih dvaju klubova Riječani su konačno prekinuli nepovoljnu tradiciju u gradu na četiri Rijeke, slavili su u Karlovcu nakon vrlo tvrdog, itekako borbenog nadmetanja.




– S njima su utakmice uvijek teške, svaki put to bude praktički na rubu incidenta, naravno, u onom sportskom smislu. Stoga nešto slično očekujemo i sada, jednu pravu mušku utakmicu, rukometni rat. »Potući« ćemo se za ta dva boda i mi i oni, a ja se nadam da ćemo mi na kraju završiti kao pobjednici.


Utakmica u Karlovcu igra se od 18 sati.