Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 4
Sutra: 21° 21° 4
20. listopada 2019.
Skupština MRK Zameta

Vedranu Devčiću i Vedranu Babiću produženi mandati na čelu Zameta

Vedran Devčić/Foto Arhiva NL
Vedran Devčić/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 5. studeni 2018. u 19:53 2018-11-05T19:53:00+01:00

RIJEKA Vedran Devčić ostaje i dalje predsjednik Muškog rukometnog kluba »Zamet«. To je očekivana jednoglasna odluka Izborne skupštine Muškog rukometnog kluba »Zamet«, održane u svečanoj sali Sportskog centra na Zametu. Osim što je Devčiću produžen mandat na čelu kluba za još četiri godine, isto je tako novi četverogodišnji mandat dobio i dosadašnji direktor Zamećana Vedran Babić. Njih su dvojica i članovi Upravnog odbora u kojem su Vjekoslav Mišo Sardelić, član »Zameta« još od 1965. godine, te Boris Konjuh, tim menadžer Zamećana. Kako je rečeno na ovom skupu, peto mjesto u Upravnom odboru ostaje slobodno za eventualnog predstavnika sponzora.

Tijekom jednosatnog skupa Devčić se obratio skupštinarima, osvrčući se u početku na proteklo razdoblje, ali i perspektivu »Zameta«.

– Kada smo došli u klub, u one prve tri godine smo stalno rasli, napredovali. Zaigrali smo u Ligi za prvaka, a onda izborili igranje u Europi, gdje smo ostvarili jedan od najboljih, ako ne i najbolji rezultat kluba na međunarodnoj sceni – kazao je Vedran Devčić. – Naši igrači su slijedom toga postali zanimljivi drugima, otišlo ih je jako puno. Nadoknadili smo sve te odlaske našim domaćim snagama. Što se poslovanja tiče smanjujemo stalno naslijeđeni dug, i ova će sezona financijski završiti pozitivno.

Svjestan je da u budućnosti neće biti lako Zamećanima.

– Hvala na povjerenju iako sam dojma da mi je teže danas gledajući prema naprijed nego što mi je bilo kada sam preuzimao klub. – Ne ostvari li se nešto oko financiranja sporta na razini Hrvatske i ne zaživi li Opatijska inicijativa, bit će teško svima, ne samo nama. Idemo dalje, imamo dobre temelje, dobro se radi, konačno je tu prvi put u našem mandatu profesionalni trener Nedeljko Lalić.

Skupštinare je pozdravio i Vedran Babić.

– U klubu je sve bolje i bolje. U sve to je uloženo mnogo energije, možemo biti ponosni na ovo razdoblje – poručio je direktor Zamećana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.