Rukometaši neće odustati, ali...

VEDRAN BABIĆ: Zamet dijeli sudbinu ostali klubova, sustav pokazuje da mu nije stalo do sporta

Igor Duvnjak

Vedran Babić, direktor Zameta/Foto Arhiva NL

Vedran Babić, direktor Zameta/Foto Arhiva NL

Ovo vodstvo kluba je u proteklih pet godina itekako smanjilo dugovanja iz prošlosti. Imamo mladost itekakvog potencijala, klub smo velike tradicije i naravno da niti ne pomišljamo na bilo kakvo moguće odustajanje, ni u snu nema govora o istupanju iz lige - kaže direktor Zameta uoči početka Lige za ostanak



RIJEKA Rudar iz Ruda gost je rukometaša Zameta u prvom kolu Lige za ostanak. Zamećani će utakmicu s klubom iz mjesta iz kojeg su davno dobili pojačanje u olimpijskom pobjedniku Vladimiru Šujsteru, igrati oslabljeni, nema Tina Lučina koji je zbog isključenja u porazu od Gorice u posljednjem kolu Premijer lige kažnjen neigranjem jedne utakmice. Zamet je padom u Ligu za ostanak pao s konja na magarca, on je tu kao i Varaždin najveći gubitnik, oba kluba su izgubila čak sedam bodova koje su u Premijer ligi osvojili u duelima s onima koji su se plasirali u Ligu za prvaka. Uoči početka natjecanja vode Sesvete sa 14 bodova, Zamet, Rudan Labin i Gorica imaju deset, Rudar devet, a Varaždin sedam bodova.


– Imali smo sjajnu seriju od pet pobjeda i jednog remija u osam utakmica – konstatirao je direktor Zamećana Vedran Babić na konferenciji za novinare uoči večerašnje utakmice koja počinje u 18 sati. – Sada je pred nama nešto novo, izgubili smo čak sedam osvojenih bodova pa smo četiri boda iza Sesveta. Nema druge, u svakoj utakmici idemo na pobjedu.


Boris Konjuh, tim menadžer kluba, kao i svi u klubu, žali zbog raspleta premijerligaške trke, ali s obzirom na talent zametske mladosti vidi svjetlu budućnost.




– Dogodilo se ono što nismo željeli, potencijal ove ekipe je puno veći, ali spletom nekih čudnih okolnosti smo tu gdje jesmo. Ekipa je platila danak neiskustvu, meč loptu smo propustili u Poreču. Mlada ekipa ima prosjek od 19 godina, devet igrača ima 18 godina, najiskusniji je Nikola Babić koji se sjajno uklopio. Nadam se da će ova momčad ostati na okupu i iduće godine te i dalje ostvarivati velike rezultate.


Nema zvijezde Tina Lučina, a na golu će biti njegov mlađi brat Fran Lučin. Tek mu je 18 godina, rad pod vodstvom legende Valtera Matoševića daje plodove, s tridesetak posto obrana je treći vratar Premijer lige.


– Žalim što nismo u Ligi za prvaka, uz malo sreće smo mogli bti četvrti – kaže Fran Lučin. – Neće nam biti lako s Rudarom koji nas je svojedobno iznenadio, riječ je o čvrstoj ekipi. Mi pak čvrstom obranom trebamo i moramo doći do uspjeha. Mislimo kod kuće osvajati bodove te vani uzeti bod-dva i sačuvati premijerligaški status.


 Nakon što je vodstvo rukometašica Zameta naprasno odustalo od Prve lige, riječkim sportskim kuloarima kola ćakula da će i MRK Zamet krenuti njihovim putem. U klubu traje stalna teška borba za svaku kunu, ali direktor Vedran Babić otklanja bilo kakvu pomisao na odustajanje.


– Vrhunski sport u Rijeci ima svojih problema zbog sustavnog nefinanciranja, sustav pokazuje da mu nije stalo do sporta. Zamet dijeli probleme ostalih riječkih klubova, ali ovo vodstvo kluba je u proteklih pet godina itekako smanjilo dugovanja iz prošlosti. Imamo mladost itekakvog potencijala, klub smo velike tradicije i naravno da niti ne pomišljamo na bilo kakvo moguće odustajanje, ni u snu nema govora o istupanju iz lige – govori Babić.