Hrvatski rukometaši

‘Uživam u reprezentaciji’: Halil Jaganjac je najmlađi igrač s Červarova popisa

Krešimir Lacković

Halil Jaganjac prvi će dio natjecanja odgledati s tribine/NL arhiva

Halil Jaganjac prvi će dio natjecanja odgledati s tribine/NL arhiva

Imamo godinama na svakoj poziciji nekoliko vrhunskih igrača, pa tako i na mojoj poziciji. Ja ću se uvijek nadati. Dat ću na treninzima sve od sebe. Borio bih se da postoji i jedan posto šanse da idem na Europsko prvenstvo – kaže Jaganjac



OSIJEK Lino Červar uvijek je težio profiliranju mladog igrača. Vodeći rerezentaciju u prvom mandatu, definitivno je to učinio s Domagojem Duvnjakom. Na pripreme je pozvan još kao 18-godišnjak, tada član »Đakova«, a debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj s nepunih 19 godina. Vodeći skopski Metalurg definitivno je isprofilirao Luku Cindrića, danas člana Vardara i kandidata za titulu najboljeg rukometaša svijeta. Sličan put sada prolazi i Halil Jaganjac.


Rođeni Riječanin (1998.) iz tamošnje Kozale osvanuo je u redovima PSG-a, kojemu se svidio potencijal tog mladog lijevog vanjskog. Međutim, bogati šeici poslali su ga na kaljenje, pa je ovog ljeta, nakon što je s kadetskom reprezentacijom Hrvatske osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu, a na poziv upravo Line Červara, došao u skopski Metalurg. Danas će Jaganjac reći kako mu je to bio najbolji potez u karijeri.


 Ogromno iskustvo


– U Parizu sam stekao određeno iskustvo, ali dolazak u Metalurg bio je pun pogodak. Zahvalan sam jako Lini Červaru, koji se već dokazao u prepoznavanju mladog igrača. Pružio mi je prigodu, ne samo on, nego su me i u klubu odlično prihvatili i vjerujem da im vraćam svojim igrama. U svakom slučaju, prezadovoljan sam polusezonom, stekao sam ogromno iskustvo igrajući u Ligi prvaka.





Ina Grupa je zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti predala donaciju od 100.000 kuna, koja će biti utrošena na opremanje Zavoda za onkologiju i hematologiju. Ravnatelju Dječje bolnice Zoranu Bahtijareviću donaciju je uručio predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott.


Djecu u Klaićevoj tom su prigodom razveselili i hrvatski rukometni reprezentativci Luka Cindrić i Ivan Čupić na čelu s izbornikom Linom Červarom i klaunovi doktori Crveni nosovi, koji su im u posjet došli s prigodnim darovima.



S 19-godišnjim mladićem razgovarali smo u Našicama nakon utakmice NEXE-a i Metalurga (31:31). Jaganjac je zabio devet pogodaka, pa se nakon utakmice pohvalno o njemu izrazio i trener NEXE-a Hrvoje Horvat. – Ha, za njega i njegovu momčad to nije bila dobra vijest, ali dobro je za mene i vjerojatno za reprezentaciju. Doista sam u jako dobroj formi, stekao sam i ogromno sa mopouzdanje.

Horvatova riječ imat će težinu jer je trener NEXE-a i član stožera reprezentacije i jedan od asistenata Line Červara. Koji ga je pozvao na okupljanje uoči Europskog prvenstva. Tu noć iz Našica se zaputio u rodnu Rijeku, a već u ponedjeljak ujutro odazvao se izborniku.


– Najmlađi sam u reprezentaciji. Ja to gledam kao nagradu za sav rad i trud koji sam napravio do sada. Ovo su dani koji su za mene pravo uživanje. Trenirat ću sa sjajnim igračima, s odličnim trenerima i to mi može samo koristiti.


Oba smjera


Velika Halilova prednost je što igra kvalitetno u oba smjera.– To mi sigurno daje određenu prednost, jer nema puno klasičnih bek-šutera koji igraju jednako kvalitetno u obrani i napadu. Uvijek nekako razmišljam da, ako se dogodi nekakav propust u napadu, to moram odmah nadoknaditi u obrani. Konkurencija na lijevom vanjskom u hrvatskoj reprezentaciji je žestoka. Tu su već dokazani Marko Mamić i Stipe Mandalinić, a na lijevom vanjskom Červar može koristiti i Domagoja Duvnjaka. No, unatoč tome neće biti iznenađenje povede li Červar mladog Jaganjca u Split.

– Hrvatska je čudo od reprezentacije. Imamo godinama na svakoj poziciji nekoliko vrhunskih igrača, pa tako i na mojoj poziciji. Ja ću se uvijek nadati. Dat ću na treninzima sve od sebe. Borio bih se da postoji i jedan posto šanse da idem na Europsko prvenstvo – zaključio je 19-godišnji reprezentativac Hrvatske.