Raspad sistema

Umire li ženski riječki rukomet: Novca nema pa nema, najbolje igračice odlaze

Igor Duvnjak

Kraj lijepe priče? – Ekipa Zamećanki u potpunom je razlazu / Foto Damir ŠKOMRLJ

Kraj lijepe priče? – Ekipa Zamećanki u potpunom je razlazu / Foto Damir ŠKOMRLJ

U redovima Zamećanki, do samo prije par sezona kandidatkinja za naslov prvakinja, izvjesna je samo dugotrajna neizvjesnost, tolika da se ne zna hoće li ekipa započeti prvoligaško natjecanje. To je samo nastavak višemjesečnog gomilanja financijskih problema za koje v. d. predsjednika Luka Denona traži, ali ne nalazi rješenje



RIJEKA – Klupska kriza u ŽRK »Zamet« je duga kao u prastaroj pjesmi »ne vidiš joj kraja, tamo u daljini s nebom se spaja«. U redovima Zamećanki, do samo prije par sezona kandidatkinja za naslov prvakinja, izvjesna je samo dugotrajna neizvjesnost, tolika da se ne zna hoće li ekipa započeti prvoligaško natjecanje. To je samo nastavak višemjesečnog gomilanja financijskih problema za koje v. d. predsjednika Luka Denona traži, ali ne nalazi rješenje. Denona je inače odavno nudio ostavku, no uzalud je tražio nasljednika. Slijedom novčanih teškoća u ekipi Zamećanki i prošle sezone se razmišljalo o odustajanju od prvoligaškog natjecanja, sada se ista nemila dvojba opet nadvila nad njihov tabor što se naravno odražava na ekipu, koju napuštaju redom skoro sve istaknutije igračice.


Tako je s igračkom karijerom završila kapetanica Ella Bukvić, isto kao što je s rukometom prestala i Mila Toto. Nataša Miočinović ide u »Umag«, golgeterica Dejana Milosavljević u varaždinsku »Koku«, iz »Zameta« namjerava otići i reprezentativno krilo Kristina Plahinek. Doda li se tome i teže ozlijeđena Iva Tabar vidljivo je da je »Zamet« preko noći ostao bez skoro kompletne prve sedmorke. Naravno, trebalo bi popuniti tolike nastale praznine u novoj, podmlađenoj ekipi ali nitko u klubu ništa ne poduzima oko dovođenja potrebnih igračica s obzirom da su vodstvu vezane ruke zbog financijske situacije i totalne neizvjesnosti oko daljnjeg klupskog života.


Inače, planirano je da pripreme za novu sezonu počnu 31. ovog mjeseca, ali je pitanje hoće li se ekipa Riječanki tada i okupiti s obzirom na brojna pitanja na koje u klubu već mjesecima bezuspješno traže odgovore.