Igor Marijanović

Trener Zamećanki: ‘Moramo se vratiti u prvu ligu’

Igor Duvnjak



U sjeni ambicioznih rukometaša Zameta, koji se spremaju za Premijer ligu, započele su pripreme rukometašica Zameta za novu sezonu nakon što je klub usred prvenstva napustio Prvu ligu. Sada kroz drugoligaško natjecanje s novim trenerom Igorom Marijanovićem želi na nekadašnje grane kroz drugoligaško natjecanje.


– Ostale su sve igračice na koje smo računali – kaže Igor Marijanović, nekadašnji igrač i trener Zameta, koji će se sada okušati i u ženskom rukometu. – Došle su i one koje su bile na posudbi. Vratila nam se tako Katja Mikolić, i ovu i slijedeću sezonu će odraditi u Zametu. Došle su Maja Visković i Iva Stanić, koje su bile u Seniji. Od tamo se vratila i Rea Jelenović, koja je u Senju ozlijedila križne ligamente. Nismo dovodili nikoga, a otišle su nam neke mlađe igračice. Zadržali smo naš igrački kadar.Drugoligaško natjecanje kreće 28. rujna, dovoljno je dana da se ekipa valjano pripremi.

– U prvom dijelu rada ćemo malo popraviti našu fizičku spremu, potom ćemo u treninge uključiti i loptu, početi ćemo uvježbavati rukometne elemente. Potom bismo 14. rujna trebali otići tri dana na pripreme u Krapinske toplice.


Igračice su se zaželjele rukometa nakon duge pauze, trener je zadovoljan s raspoloženjem u ekipi koju je prihvatio za novu sezonu.




– Stanje je dobro. Vidim da cure dolaze raspoložene, da treniraju s osmijehom i isto tako da se međusobno dobro slažu. Sa svime time mogu biti samo zadovoljan, kako s njihovim radom, tako i s ponašanjem i raspoloženjem u ekipi.


Donedavne prvoligašice su imale u Drugoj ligi ekipu Zamet II, zahvaljujući tome poslije odustajanja od Prve lige mogu kročiti u drugoligaško nadmetanje, sada će to što se naziva ekipe tiče, biti nešto sasvim drugo.


– Mi ćemo igrati s imenom Zamet, dok će se Zamet II natjecati u Trećoj ligi.



Dva labinska imena, dugo prisutna u ovdašnjem ženskom rukometu, otišla su u Labin. Adrijana Prosenjak, dugogodišnja trenerica Zameta, u tamošnjem ženskom klubu Rudaru vodit će mlađe kategorije, Mladen Prskalo, koji je u pet godina u Crikvenici stigao s Murvicom do Prve lige, bit će trener prvoligaša Rudan Labina.



U zaborav pada tužna zametska veljača, kada je klub bio toliko pritisnut financijskim problemima da je načinjen neslavni presedan u riječkom sportu istupanjem iz Prve lige. Sada je stanje ipak sasvim drugačije, pokušavajući se konsolidirati na svim razinama Zamet s velikim ambicijama očekuje drugoligaško nadmetanje. Ne krije se da je cilj povratak u elitni razred kluba sa bogatom šezdesetogodišnjom tradicijom.


– U ono što je bilo zimus niti mogu, niti želim ulaziti. Ljudi koji vode klub znaju najbolje zašto su tako postupili, nisu bez veze učinili što su učinili. Sada imamo svoj cilj. Mi se moramo vratiti u Prvu ligu. Sve drugo ću smatrati neuspjehom kako zbog kluba, tako i zbog tradicije svega drugoga. Mi jednostavno moramo biti prvi. Suparnice će imati također svojih ambicija u utrci u koju će Zamećankle na startu duže vremena biti oslabljene radi ozljeda.


– Drugi klubovi se pojačavaju, najavljuju borbu za vrh. Mislim da imamo ekipu za ostvarenje naših želja. Mali problem je što smo radi ozljeda ostali bez Maje Visković na tri mjeseca te vratrke Patricije Hren do početka drugog dijela prvenstva. Maji je stradalo koljeno u prometnoj nezgodi, Patricija je operirala križne ligamente. Bez obzira na sve to, cilj znamo, moramo napasti Prvu ligu.