Rukometni mercato

Tin Lučin opet u Zametu, Josipa Jerčinović definitivno u Murvici

Igor Duvnjak

Tin Lučin/Foto Arhiva NL

Tin Lučin/Foto Arhiva NL



RIJEKA Kako stvari stoje rukometaši Zameta će uskoro skoro sigurno dobiti toliko željeno i očekivano pojačanje. Riječ je majstoru Tinu Lučinu, vrsnom izdanku riječke rukometne škole koji bi se prema neslužbenim informacijama trebao vratiti u Rijeku iz redova prvaka PPD Zagreba. Nakon ondašnjeg početka u Zametu ovaj vrsni igrač na vanjskim pozicijama preselio se u susjednog prvoligaša Kozalu gdje je oduševljavao kao i sadašnji A reprezentativac Halil Jaganjac, potvrđujući o kakvom je talentu riječ. Lučin, koji je igrao zapaženu ulogu u svim hrvatskim selekcijama raznih mlađih uzrasta se 2016. godine vratio u Zamet, bio je čak i na pripremama A reprezentacije a u svibnju prošle godine je prihvatio poziv “zagrebaša”. Tu se međutim nije naigrao, bilo je i nesporazuma pa je bio suspendiran od strane hrvatskog prvaka a sada se konačno očekuje prestanak te neugodne pat pozicije u kojoj se nalazio pošto već dugo vremena nije igrao.


Obostrana želja ovog organizatora igre s vrlo s originalnim idejama, rođenoga 1999. godine, riječke inačice Ivana Balića i Zamećana traje već neko vrijeme, navodno bi mogla biti uslišana u skorašnjem razdoblju. Bude li se to ostvarilo, iskusni trener Nedeljko Lalić i njegova vrlo nadarena ali isto tako i itekako neiskusna momčad bi dobili vrlo nužnog, kvalitetnog i iskusnijeg igrača za kojim su brojne premijerligaške utakmice te zapaženi europski nastupi za Zamećane . Ostvari li se uskoro spomenuti transfer Tin Lučin još ne bi imao pravo nastupa na subotnjoj utakmici s Rudarom u Rudama, ali bi mogao zaigrati u idućem, 4. kolu sa Dubravom u dvorani na Zametu 13. ovog mjeseca.


Josipa Jerčinović je pak u prvoligaškoj pauzi preselila iz Zameta u redove susjednih prvoligašica iz Crikvenice. Potvrdila se tako vrlo brzo najavljena vijest da će Kirice trenera Mladena Prskala kao nove prvoligašice već poslije prvog odigranog kola dobiti traženo ime na desnom krilu. U svemu su u prilog išli i propisi koji omogućavaju prelaske u tijeku prvenstva te je Josipa nakon što je odigrala premijernu utakmicu za Zamećanke uskoro mogla promijeniti sredinu i ima pravo nastupa u prvoj idućij utakmici koja je najavljena 10. ovog mjeseca u Crikvenici sa Zrinskim.




– Odlučila sam se na prelazak u Murvicu iz raznih razloga, između ostaloga i zato što u Crikvenici imam i neke poslovne mogućnosti koje je u Rijeci, u centru grada malo teže ostvariti. Dogovorili smo se neke stvari oko posla, koje su mi bitne – kaže Josipa Jerčinović, ljevoruko desno krilo provjerene kvalitete nakon postignutog dogovora s Murvicom. Nakon niza prvoligaških sezona, vraća se u svoj kraj, rođena je naime u Bribiru 1993. godine. – Murvica ima perspektivnu ekipu, nadam se da ćemo ostati u ligi. To je najvažnije za ovu našu prvu stepenicu, kasnije će ove mlade igračice sazrijevati. Ovdje je dobra atmosfera u klubu, očekujem da će nositi i mene i suigračice. Tribine su popčunjene, mislim, da bi i ja u takvom ozračju mogla pokazati što mogu. Ekipa je dosta mlada, ali isto vrijedi i za Zamet i Murvicu nosi pozitivno okruženje, sve u klubu i ono oko njega. Za sada je najbitnije da ostanemo u ligi, očekujem da ćemo to i ostvariti.


Trener Crikveničanki Mladen Prskalo je ovog ljeta dobio pojačanja iz Zameta na vanjskoj poziciji sa Antonelom Kalčić i na lijevom krilu sa Anom Paurević, zadovoljan je sada nakon zatvaranja trokuta s iskusnom Josipom Jerčinović na desnomk krilu.


– Zadovoljni smo naravno sa dolaskom Josipe Jerčinović, željeli smo je u našim redovima, trebali smo ljevoruko krilo na desnoj strani poslije odlaska Marije Tus, sada smo ga dobili. Josipa nam je pravo pojačanje – poručio je trener novih prvoligašica.


Murvica nastavlja tražiti i druga pojačanja, ali ništa još nema u javnosti oko konkretnih imena.