Finale sa Španjolskom

TROFEJNI IZBORNIK Červar želi osvojiti jedino zlato koje mu još nedostaje i dostići Onestu i Maksimova

Portal Novilist.hr

Lino Červar/Foto REUTERS

Lino Červar/Foto REUTERS

Osobni san mi je dostići Claudea Onestu i Vladimira Maksimova, koji su jedini dosad osvojili olimpijsko i svjetsko te europsko zlato, ono jedino koje nama nedostaje. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo - rekao je Lino



RIJEKA Lino Červar vodio je Hrvatsku od 2003. do 2010. godine u prvom mandatu. Počeo je sa zlatom na SP-u u Portugalu 2003. kad je reprezentaciju dignuo s dna. Godinu dana kasnije sve je podebljao s onim u Ateni na olimpijskom turniru. Kad se 2018. godine vratio na klupu poslije sedam godina rada u Makedoniji, nije odmah stigao do medalje, međutim, na ovom Europskom prvenstvu Červar je ponovno pokazao da je čudotvorac.


– Uplašio sam se da ću ostati bez medalje u svom drugom mandatu, no dečki mi nisu dali da se tako oprostim, rekao je tijekom jučerašnjeg treninga reprezentacije u Stockholmu. – Opet smo u finalu nakon punih deset godina, konačno smo zatvorili krug. Naravno da mi je u mislima samo zlato. Bilo je uvijek, no u sportu ne možeš uvijek pobjeđivati. Naravno, osobni san mi je dostići Claudea Onestu i Vladimira Maksimova, koji su jedini dosad osvojili olimpijsko i svjetsko te europsko zlato, ono jedino koje nama nedostaje. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo.Červar konstantno ističe da je sretan što se hrvatski rukomet vratio gdje mu je mjesto.

– Trebao nam je taj uspjeh. Nije gotovo, ali znam da ćemo pronaći način. Ponosan sam na našu obranu i na činjenicu da nas Norveška nije mogla iskontrirati. Nismo još gotovi, spremit ćemo se, a s takvim karakterom sve je moguće. Mislim da trčanje nije budućnost rukometa, jer osim trčanja važno je i misliti. I to brzo misliti da bi se nadigrao protivnik. Tako sada ne možemo razgovarati o tome da smo mi brži od Španjolaca, jer važno će biti puno drugih stvari, drugačijih do same brzine. Oni su iskusan sastav, naviknut na takve pritiske i to treba respektirati. Rukomet je misaona igra, ne samo snaga i trčanje. Ako si mentalno jak – možeš sve.


Najveći upitnik u je hoće li Luka Cindrić biti spreman za finale.




– Ne znam hoće li Cindrić moći, makar mislim da hoće. Barem se nadam da će nam bar malo pomoći. Svi će dati sve od sebe da odemo do kraja. Pozitivno razmišljam, vjerujem da to možemo ostvariti. Naša obrana mora biti bolja od njihove i onda ćemo pobijediti!