Potop

TREĆI PORAZ U NIZU Zamećanke izgubile od ”Ivanića”

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Utakmica 7. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Ivanić 19:23 (10:11). Dvorana na Zametu. Gledatelja: 128. Suci: Cingesar (Varaždin) i Mraz (Trnovec Bartolovečki).


ZAMET: Troskot, Martinović, Jerčinović 1, Židek 6, K. Mikolić, I. Mikolić 4 (1), Brkljača, Jelenović 2, Toskić, Stanić 1, Jurčić 1, Visković, Dobrić 4, Piršl.


IVANIĆ: Karaula, Kinderman, Petreković, Nuić 1, Malec 3, Mrazović 7, Abramović, Pezić 4, Lisica, Klobučar 1, P. Hren, Gunjača 2, Krajpl 3, Barišić 1 (1), D. Hren, Orlović 1.




Isključenja: Zamet 6, Ivanić 8 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (1), Ivanić 3 (1).


Po onoj staroj pošalici »Zamet« je s borbenim i motiviranim »Ivanićem« u prvom poluvremenu igrao slabo, a u nastavku popustio. U ovom slučaju u davnoj šali ima više nego pola zbilje, riječke rukometašice su razočarale u obrani i u napadu što ih je nakon »Splita« i »Podravke Vegete« stajalo trećeg uzastopnog poraza. Crna serija je zatamnila sjaj odličnog starta u prvenstvo mlade ekipe koja je na Zametu s brojnim tehničkim greškama i promašajima pogotovo u drugom poluvremenu bila bez baruta, neprepoznatljiva u odnosu na start prvenstva. Na koncu je završilo 23:19 za gošće koje su davno prije kraja utakmice osigurale pobjedu. Preostalo im je samo na kraju ući u slavljeničko klupko…


U nepunih početnih pet minuta Katarina Mrazović je dva puta prodrmala zametsku zonu 5-1 i gošće su odmakle na 3:1 održavajući entuzijazmom i borbenošću stečeni razmak pred Riječankama koje nisu podesile nišanske sprave, a uz to su se mučile u traženju rješenja pred obranom 6-0. Zamećanke su se potom preorijentirale na branjenje obranom 6-0, no nisu uspjevale zaustaviti suparničke nalete. Tek sredinom poluvremena kada su imale igračicu više domaće su golom Lare Židek stigle do izjednačenja – 6:6. Tri minute kasnije su konačno došle u vodstvo, Iva Stanić je s lijevog krila pogodila za 8:7. To međutim nije donijelo preokret u igri »Zameta«, trenerica Adrijana Prosenjak u 23. minuti (8:9) pokušala je »time-outom« razbuditi svoje igračice. Nije joj uspjelo, kod 8:10 Lara Židek promašila je sedmerac što je samo obogatilo bogatu kolekciju promašaja i tehničkih grešaka domaćeg sastava.


Zametska kola su nastavila nezaustavljivo juriti nizbrdo, »Ivanić« je nanjušio priliku i u nastavku poveo 14:11. Poigravao se obranom suparnica u kojoj raspoložena vratarka Jelena Piršl jednostavno nije mogla zatvoriti propuh sa svih strana. Spasonosnog recepta nije bilo, razigrana Katarina Mrazović je u 45. minuti pogodila za 19:15 smanjujući ionako sve manje izglede »Zameta« u preokret. U 51. minuti gošće su povele 21:16 pred Riječankama koje su sve nemoćnije kaskale. »Ivanić« im je uredno punio mrežu i sve sigurnije grabio ka željenim bodovima.