Premijer liga

Susjedski derbi: Rukometaši »Zameta« protiv vodećeg »Umaga«

Igor Duvnjak

Bez borbenosti i koncentracije neće biti ništa. Umažani imaju ozbiljnu ekipu s nekoliko izvrsnih individualaca – najavljuje trener Igor Marijanović večerašnji susret



RIJEKA Rukometaši »Zameta« približavanjem proljeća nastoje obogatiti bodovni učinak nakon što su poslije niza poraza s trenerom Igorom Marijanovićem, nasljednikom dueta Marina Miškovića i Valtera Matoševića, uzeli tri boda u domaćoj utakmici s »Rudarom« i u gostima protiv »Gorice«. U Velikoj Gorici su čak bili bliži pobjedi, ali su spletom okolnosti osvojili bod uoči dosad najtežeg ispita polusezone, domaće utakmice protiv vodećeg »Umaga«.


O večerašnjem susjedskom derbiju, što na Zametu počinje u 17 sati, susretu dobrih znanaca i prijatelja, dolasku Kozalčanina s krila Vlade Matanovića i donedavnog vratara Zamećana Dine Slavića, bilo je riječi na klupskoj pressici na kojoj su gostovali direktor Riječana Vedran Babić, kormilar Igor Marijanović i organizator igre Matija Golik, svi optimistički raspoloženi poslije dobrog učinka u protekla dva nastupa.


– Igramo s vodećim Umažanima, zadovoljni smo s prethodna dva nastupa – rekao je Babić. – Ekipa je dosad dobro reagirala, imamo zaredom pobjedu i remi, u ovom drugom slučaju smo uz malo sreće mogli osvojiti dva boda. Raduje borbenost i agresivnost igrača.




Igor Marijanović se ne zadovoljava sadašnjim osiguravanjem ostanka u Premijer ligi, ne odustaje od Lige za prvaka.


– Moram pohvaliti dečke. Svaka im čast za borbenost, zalaganje, pripremu za utakmicu. U prošlom susretu smo uz više sportske sreće mogli osvojiti više od jednog boda. Ne možemo biti nezadovoljni, a danas želimo ponovitio ovakvu igru – rekao je Igor Marijanović, koji je gledao nastup gostiju iz Umaga u prošlom kolu.


– U ovom slučaju bez borbenosti i koncentracije neće biti ništa. Umažani imaju ozbiljnu ekipu s nekoliko izvrsnih individualaca, ali mi smo »Zamet«. Dat ćemo sve da dobijemo. Još imamo šanse za plasman u Ligu za prvaka, dok god postoje teoretski izgledi za Ligu 4, nastojat ćemo ih iskoristiti. Zašto na kraju sezona ne bi uspješno završila?


Srednji bek Zamećana, Matija Golik, u tradicionalnom derbiju susjeda cijeni goste, ali i svoje suigrače.


– Imali smo dvije utakmice s novim trenerom, pokazali smo veću agresivnost i pojačanu obranu. Vrhunski smo se pripremili za svaku utakmicu – kazao je Golik, jedan od iskusnijih Zamećana.


– Gosti imaju kvalitetne pojedince poput Ravnića, Severeca, Kozalčanina Vlade Matanovića, našeg prijatelja među vratnicama Dina Slavića. Ali, kod kuće smo favoriti sa svakim. Očekujemo uspjeh, uz dobru pripremu možemo pobijediti.