Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
15. listopada 2019.
Tin Lučin

Sretan sam što sam se vratio kući, u Zametu počinje dobra priča

Tin Lučin/Foto Arhiva NL
Tin Lučin/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 5. listopad 2018. u 9:59 2018-10-05T09:59:38+02:00

Klub se pokušava vratiti na staze stare slave. Dobro se radi. Tu je mlada ekipa, s njom je trener koji se trudi i želi raditi. Osjetio sam pozitivnu atmosferu - kaže povratnik u redove riječkih rukometaša

RIJEKA U MRK »Zamet« zadovoljno trljaju ruke, ostvario se povratak velike rukometne nade Tina Lučina u njihove redove. Ova »operacija povratak« iz redova prvaka »PPD Zagreba« na rasporedu je već duže vrijeme, proteklih dana je najavljena i njezina realizacija, to je sada i ostvareno. Iskusni trener Nedjeljko Lalić i njegovi mladi igrači tako su u tijeku prvenstva dobili iskustvo i kvalitetu nužnu ovom moštu koji bi jednoga dana mogao postati kvalitetno rukometno vino.

– Vidim da u »Zametu« počinje dobra rukometna priča – kaže Tin Lučin, igrač u svim reprezentativnim selekcijama, koji je već bio i na popisu A reprezentativaca. Kao dječak je otišao u »Kozalu«, gdje je na sebe skrenuo veliku pozornost, a pogotovo kasnijim nastupima za Zamećane u Premijerligi i u europskim utakmica. Mladića rođenog 1999. godine lani su angažirali »zagrebaši« za koje se nije naigrao. Bilo je nesporazuma, nakon što je bio suspendiran i morao je pauzirati sada je opet u Rijeci među svojima.

– Klub se pokušava vratiti na staze stare slave. Dobro se radi. Tu je mlada ekipa, s njom je trener koji se trudi i želi raditi. Osjetio sam pozitivnu atmosferu. Doma sam, sretan sam da sam tu.

Lučina je dočekao vrlo mlad sastav nakon što su otišli najiskusniji igrači.

– Mlada smo ekipa, ali taj manjak iskustva se može nadoknaditi trčanjem i borbenošću.

Iza Lučina je duža stanka zbog suspenzije, koja je stupila na snagu nakon nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u Sloveniji. Ne brine se previše zbog toga po onoj staroj »tko jednom nauči upravljati biciklom, to ne zaboravlja«.

– Nakon europskoga prvenstva nisam uopće trenirao rukomet. To mi je nedostajalo, jedva sam čekao početi trenirati, što se sada napokon i ostvarilo. Jedva čekam utakmice. Vidjet ćemo koliko će mi smetati ta prisilna pauza, ali mislim da me ne bi trebala previše ometati. Sam sam trenirao, jedino što nisam radio s loptom.

Tin Lučin još nema pravo nastupa ove subote s »Rudarom« u Rudama, u klubu se nadaju da bi mogao zaigrati u 4. kolu s »Dubravom« u Rijeci, od tada će pomagati u ostvarenju klupskih želja i nada.

– Kada se vrate svi ozlijeđeni igrači, kada se kompletiramo, mislim da imamo šanse boriti se za Ligu za prvaka – optimistična je poruka Tina Lučina uoči njegove nove zametske epizode.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.