EP u rukometu

Srebrni rukometaši u Zagreb slijeću iza ponoći, u ponedjeljak se priprema fešta na Trgu Bana Jelačića

Portal Novilist.hr

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Autobus s hrvatskim rukometašima na glavnom se zagrebačkom trgu očekuje se u ponedjeljak oko 12.30 sati



Hrvatski rukometaši, europski doprvaci, u zagrebačku će zračnu luku sletjeti pola sata iza ponoći. Točno u 19.45 sati krenuli su iz štokholmske Tele2 Arene prema zračnoj luci gdje ih u 22 sata čeka let za Zagreb. 


Fešta na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i službeni doček srebrnih hrvatskih rukometaša bit će upriličeni u ponedjeljak u organizaciji Grada Zagreba. Autobus s hrvatskim rukometašima na glavnom se zagrebačkom trgu očekuje oko 12.30 sati, potvrdila je glasnogovornica Grada Zagreba Ivanka Milidrag za N1.


Hrvatska je na Europskom prvenstvu u rukometu osvojila srebrnu medalju, nakon što su izabranici Line Červara poraženi 22:20 u finalu protiv Španjolske. Furija je obranila europsko zlato osvojeno u Hrvatskoj prije dvije godine.




U borbi vidno umornih ratnika, u kojoj se zadnjih 20 minuta više stajalo na terenu nego trčalo, Španjolci su ipak imali više snage i sreće, a na igri Hrvatske se itekako osjetilo umor nakon šokantnog polufinala s Norveškom. 


Nažalost, hrvatski rukometaši niti u svom trećem finalu na europskim prvenstvima nisu uspjeli osvojiti zlato, jedinu veliku medalju koja im nedostaje.


Ostaje utjeha kako su “Kauboji” osvojili šestu medalju na europskim prvenstvima, pri čemu treće srebro (2020, 2010, 2008) uz tri bronce (2016, 2012, 1994).


Ostavši bez europska zlata, hrvatska reprezentacija je ostala i bez direktne vize za olimpijske igre u Tokiju pa će morati u kvalifikacije. Od 17. do 19. travnja, igrati se tri olimpijska kvalifikacijska turnira za koje su već određeni domaćini – Francuska, Norveška i Njemačka. Hrvatska je smještena na turnir s Francuskom i Portugalom i još jednom afričkom ekipom.