EP rukomet 2018

Slovenija ostaje na prvenstvu: “Posljedice bi bile preteške ako bi napustili natjecanje”

Hina

Predsjedništvo RZS-a je u srijedu zaključilo kako bi u slučaju demonstrativnog napuštanja natjecanja posljedice bile preteške jer bi EHF zasigurno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.



Predsjedništvo Slovenskog rukometnog saveza (RZS) na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu odlučilo je kako će njihova reprezentacija nastaviti s natjecanjem na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj te će od 20.30 sati igrati utakmicu 3. kola skupine C protiv Crne Gore u zagrebačkoj Areni.


Slovenska delegacija zaprijetila je napuštanjem EP-a nakon što je, po njezinom mišljenju, grubo oštećena u oba svoja prva dva nastupa na EP, u 24-25 porazu od Makedonije te 25-25 remiju protiv Njemačke. Nakon utakmice protiv Njemačke, koja je okončana kontroverznom odlukom litvanskih sudaca, koji su dosudili sedmerac za Njemačku po isteku vremena, a nakon 10-minutnog pregledavanja snimke, Slovenija je uložila službenu žalbu na suđenje, ali je Europski rukometni savez (EHF) tu žalbu odbio.


RZS je potom najavio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) te civilnom tužbom protiv EHF-a, a razmatrana je i mogućnost napuštanja EP-a.




Ipak, predsjedništvo RZS-a je u srijedu zaključilo kako bi u slučaju demonstrativnog napuštanja natjecanja posljedice bile preteške jer bi EHF zasigurno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.


Uoči utakmica 3. kola u skupini C na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Njemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a posljednja Crna Gora je bez bodova. Makedonija i Njemačka stoga su već osigurale plasman u drugi krug natjecanja, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u međusobnom susretu. Crnoj Gori igra samo pobjeda, dok je Sloveniji dovoljan i neodlučeni ishod.