SP u rukometu u Kataru

Slavko Goluža skratio popis za dva imena: Otpali Lovro Šprem i Mario Vuglač

Hina

U sklopu završnih priprema Hrvatska će odigrati i dvije pripremne utakmice sa Srbijom, 9. i 10. siječnja, u Umagu i Rijeci



Hrvatska muška rukometna reprezentacija odradila je prvi dio priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se od 15. siječnja do 1. veljače održati u Kataru, a nakon pet dana provedenih u Umagu izbornik Slavko Goluža skratio je popis za dva imena, pa za odlazak u Katar više ne konkuriraju Lovro Šprem i Mario Vuglač.


“Nakon prvog ciklusa priprema otpali su Lovro Šprem i Mario Vuglač, ali će oni i dalje biti na čekanju, naime, i dalje će trenirati za slučaj da ih naknadno pozovemo. Domagoj Duvnjak priključio se reprezentaciji te je odradio jedan trening na kojem je sve prošlo dobro. Pripreme su prošle vrlo dobro iako nas vrijeme nije poslužilo kako smo očekivali. Nismo mogli vani trenirati zbog kiše i hladnoće stoga smo to kompenzirali trčanjem u dvorani. Uglavnom, napravili smo sve što smo planirali i što smo dogovorili za prvi dio priprema”, izjavio je Goluža.

Druga faza priprema počinje 2. siječnja kada će se reprezentativci okupiti u Zagrebu otkuda će ponovno krenuti put Umaga.


Druga faza priprema trajat će sve do 12. siječnja, a dan kasnije reprezentacija putuje za Katar.




“Odradit ćemo mini ciklus na samom početku nakon čega slijedi samo rukomet i uigravanje”, kazao je izbornik.


U sklopu završnih priprema Hrvatska će odigrati i dvije pripremne utakmice sa Srbijom, 9. i 10. siječnja, u Umagu i Rijeci.