Matija Starčević

Skupini smo snage za izostale i one koji ne mogu igrati

Igor Duvnjak

Matija Starčević (Zamet)/Foto Arhiva NL

Matija Starčević (Zamet)/Foto Arhiva NL

Nismo se baš mogli skupiti na treninzima, ali u svlačionici smo rekli da ćemo i skupiti snage za njih, za one koji ne mogu igrati – kaže ubojiti lijevi bek Riječana



RIJEKA Rukometaši Zameta su osvojili bitne bodove u neizvjesnoj jurnjavi za ostankom u Premijer ligi pobjedom kod kuće nad Sesvetama premda je zdravstveni bilten govorio o »naoblačenju« uoči važnog susreta. U momčadi nije bilo jednog od ključnih igrača, pivota Verona Načinovića, kojega je mijenjao Dujam Dunato, Dario Jeličić je ozlijeđen samo sjedio na klupi, dok je Marko Mrakovčić nastavio zorno demonstrirati poštapalicu o »stiskanju zubiju«, i sada je igrao ozlijeđen, želeći pomoći momčadi u teškim trenucima.


– Bilo je dosta izostanaka na treninzima – kaže Matija Starčević, koji je u pravi čas oslobodio desnicu servirajući osam lopti u sesvećansku mrežu, imao je lavovski udio u golijadi Riječana, jednako efikasan kao on bio je i Filip Glavaš, Tin Lučin je dao samo jedan gol manje. Ovaj trio je dao čak 23 od ukupno 32 domaća pogotka. – Nismo se baš mogli skupiti na treninzima, ali u svlačionici smo rekli da ćemo skupiti snage i za njih, za one koji ne mogu igrati. Sve to kako bismo već jednom osigurali taj ostanak u Premijer ligi.


Matija i prijatelji su pritom iznijeli težak teret imperativa pobjede, u svakom slučaju Zamećani su jednostavno morali dobiti ovu utakmicu.




– Trener je postavio dobru taktiku. Još prije toga nas je smirio na treningu te smo dobro pripremljeni ušli u nadmetanje.


Konkurenti su na zametskom parketu vodili dugotrajni, rijetko viđeni rat živaca u kojem je do 45. minute zabilježeno čak 20 izjednačenja rezultata. Nakon toga je domaća momčad, silno motivirana i uporna, počela odmicati korak po korak ka željenom cilju. Primicanjem završnice odjednom je postalo jasno da gosti ne mogu pratiti ritam Zamećana.


– Utakmica je u svakom slučaju bila zanimljiva, ali smo se na kraju uspjeli izvući i ostvariti pobjedu. Sesvete su također dobro igrale. Što se prevage tiče, možda je riječ o nekoj našoj mirnoći. Suparnike je uhvatila neka panika, a mi smo tada zabili nekoliko lakih golova. To je prevagnulo.


Zamećani nakon dviju pobjeda, one nad Rudarom i ove nad Sesvetama, u tri posljednja kola Lige za ostanak idu na dva gostovanja, prvo Gorici, a onda Rudan Labinu.


– Mislim da smo s ovom pobjedom dosta napravili, velika je važnost ovih bodova, ali mi ćemo se boriti do kraja. Očekujem da ćemo dati sve od sebe kod Gorice i u Labinu pa ćemo vidjeti što ćemo izvući.