Grupa C

SP rukometaša 2017: Hrvatska skupina igra u Rouenu

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ



Nakon što je u četvrtak održan ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva kojem će od 11. do 29. rujna 2017. domaćin biti Francuska, hrvatski rukometaši su naknadno saznali da će utakmice u grupi C protiv Njemačke, Bjelorusije, Mađarske, Saudijske Arabije i Čilea igrati u Rouenu.


Hrvatski reprezentativci će turnir otvoriti u petak, 13. siječnja, utakmicom protiv Saudijske Arabije (20.45 sati), a dan poslije igrat će protiv Mađara (20.45 sati). Nakon dana odmora naši će rukometaši u ponedjeljak, 16. siječnja zaigrati protiv Bjelorusije (20.45 sati), a dva dana poslije čeka ih dvoboj s Čileom (20.45 sati). Izabranici Željka Babića grupnu fazu natjecanja zaključit će utakmicom protiv aktualnih europskih prvaka Nijemaca u petak, 20. siječnja (17.45 sati).


Pariška Accorhotels Arena (Bercy) bit će domaćin skupini D u kojoj su Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina. To je skupina s kojom će se hrvatski rukometaši križati, ako izbore nastup u osmini finala, za što će trebati osvojiti jedno od prva četiri mjesta u skupini.




Utakmice skupine A, u kojoj su Francuska, Poljska, Rusija, Brazil, Japan i Norveška, bit će igrane u Nantesu, dok je domaćin skupini B Metz, a tamo će se za plasman u nokaut fazu boriti Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola.


Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. i 22. siječnja, a igrat će se u Parizu, Lilleu, Albertvilleu i Montpellieru. Četvrtfinalne utakmice su 24. siječnja u ista četiri grada, dok će dvoboji polufinala te utakmice za odličja biti igrane od 26. do 29. siječnja u Parizu.