Stiže "Mago di Umago"

Rukometna fešta: Rukometaši Zameta ugošćuju Metalurg

Igor Duvnjak

Lino Červar / Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Lino Červar / Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Pozivam publiku da dođe u što većem broju večeras na rukometnu feštu – kaže Luka Mrakovčić, igrač gostiju



RIJEKA Parafrazirajući slavnog mađarskog  »Krunskog svjedoka«, rukometna situacija u Rijeci se intenzivira. Igračima »Zameta« se smješka Liga za prvaka, a danas ugošćuju rukometnog uglednika, slavnog Linu Červara koji je godinama na kormilu hrvatske reprezentacije stvarao bogatu kolekciju medalja, dok sada vodi skopski »Metalurg«.


Lino, koji s porečkih priprema dolazi na prijateljsku utakmicu svom nekadašnjem trofejnom pulenu, treneru »Zameta« Valteru Matoševiću, u svojoj momčadi može računati i na Riječanina Luku Mrakovčića, donedavnog Zamećanina.


Utakmica počinje u 17 sati uz besplatan ulaz, a Zamećanima je prava »generalka« za subotnje gostovanje kod »Ribola Kaštele«. Prava je to poslastica za gledatelje, dugo već u Rijeci nije igrala tako kvalitetna momčad.


– Odlično sam se snašao u »Metalurgu«, dobro su me prihvatili, dečki su super – kaže Luka Mrakovčić, rođen 1994. godine, nakon zapaženih zametskih partija, sada član lidera makedonskog prvenstva. – Trener me je odlično prihvatio. U Makedoniji je rukomet sport broj jedan, a ima i publike. Odlično je tamo igrati. Svatko ima ambicija težiti čim boljemu u životu, igrati za reprezentaciju, pa tako i ja. »Metalurg« je kvalitetna momčad s izraženim ambicijama.

– Ove sezone smo igrali Ligu prvaka, bili smo solidni, nekoliko utakmica smo izgubili s golom razlike, dobro je s obzirom na prvu sezonu. Prvi smo u makedonskom prvenstvu, igrat ćemo u »play-offu« u travnju i time izboriti igranje u SEHA ligi.


Mrakovčić u karijeri ima vrhunske učitelje, nakon što ga je u »Zametu« vodio  Irfan Smajlagić, a sada mu je trener Lino Červar.


– Super je raditi s Červarom. Baš me je oduševio, živi rukomet »od nula do 24«. Zna jako puno toga i jako puno može prenijeti igračima. On je jedan od najboljih trenera o čemu govore i njegovi rezultati.


Luka hvali svoje bivše suigrače, večeras domaćine na Zametu.


– Lijepo je što se rukomet u Rijeci vraća na pravo mjesto. »Zamet« konkurira za Ligu za prvaka, što je odlično. To može biti samo dobro, treba  tako nastaviti. Pozivam publiku da dođe u što većem broju večeras na rukometnu feštu, to će sigurno biti dobra predstava jedne i druge ekipe.