Burna polusezona

Rukometašice Zameta još čekaju rješenje klupske krize, Prosenjak vjeruje obećanjima

Igor Duvnjak

Foto: R. Brmalj

Foto: R. Brmalj



RIJEKA Rukometašice »Zameta« su uz malo padova i više uspona stavile »točku na i« u turbulentnoj polusezoni tijekom koje je sport, zbog klupskih financijskih poteškoća bio u drugom planu. »Zamet« je prvi dio prvenstva završio na petome mjestu, za vodećom »Podravkom« zaostaje devet bodova.


– Kratke smo za tri boda. Pritom mislim na tijesni poraz od »Lokomotive«, kada smo odigrale svoju možda i najbolju utakmicu, a na kraju smo nesretno izgubile. Tu je također i remi u Splitu, gdje sam računala da možemo pobijediti i u ovakvoj našoj situaciji. Smatrala sam da smo jače od »Splita« – kaže trenerica Zamećanki Adrijana Prosenjak. – I sa ta tri boda bismo bile pete, ali bismo držale priključak s vodećima. Ovako je razlika već velika budući da ekipe će s vrha teško gubiti utakmice. Sad imamo isti broj bodova kao »Umag« i »Trešnjevka«, a »Bjelovar« zaostaje za bod. Bitka za sredinu ljestvice bit će neizvjesna do kraja prvenstva.


U odnosu na bodove klub je puno više financijski »kratak«, no Adrijana Prosenjak vjeruje u dobivena obećanja nakon što je ekipa poslala apel za pomoć. Ne misli da će se siva sadašnjica pretvoriti u crnu budućnost.




– Dobile smo određena obećanja koja se neće ostvariti od danas do sutra, nego je bilo rečeno da se moramo strpjeti te da će našu situaciju pokušati dovesti u normalu. Vjerujem da će se to i dogoditi, a mi strpljenja imamo. Čeka nas duga pauza. U tom periodu bi se sigurno moralo nešto dogoditi. Bilo je teško pripremati ekipu, motivirati je za utakmicu dok je trajalo prvenstvo, a kamoli tek sada kada je natjecateljska pauza.


Vjerujem da će se nešto dogoditi u idućim danima kako bismo mogle nastaviti mirno raditi. Bila bi prava šteta da klub potone još niže. Uopće ni ne razmišljam da bi se to moglo dogoditi. Sve smo stvarno pozitivno raspoložene i pune smo vjere, očekujemo da će sve doći na svoje, da će se stvari posložiti i da će sve biti u redu.