Prvi ligaški ispit

Rukometašice Zameta danas otvaraju novu sezonu; Prosenjak: Bjelovar respektiramo, ali ga se ne bojimo

Igor Duvnjak

Adrijana Prosenjak / Snimio Vedran KARUZA

Adrijana Prosenjak / Snimio Vedran KARUZA

Iskustvo je na njihovoj strani, sve ostalo mora biti na našoj – kaže Adrijana Prosenjak, trenerica Riječanki



RIJEKA Drastično podmlađena ekipa rukometašica »Zameta« danas polaže prvi ligaški ispit na svom parketu s »Bjelovarom«. Dugogodišnja trenerica Riječanki Adrijana Prosenjak ovog puta praktički kreće od početka nastojeći stvoriti novu igru sa skroz izmijenjenom ekipom. Izgledna joj je čak borba za ostanak.


 – Praktički krećemo od nule. Istina, sve te djevojke su prošle sezone trenirale s prvom ekipom i po koju minutu su odigrale u prvenstvu ali nisu bile u glavnim ulogama. Nova, drugačija nam je cijela prva postava osim golmanice Piršl i desnog krila Jerčinović – kaže Adrijana Prosenjak. Njezina ekipa je u pripremama bilježila samo pobjede, sada je čeka ligaški test. – Uspjele smo pobijediti u svih šest prijateljskih utakmica, ali to ne znači apsolutno ništa jer jedno je igrati ovako, a drugo za bodove. Tada je i trema veća.


Mlade Riječanke zalaganjem trebaju nadoknaditi manjak iskustva skrivajući slabosti i iskazujući kvalitetu.




– Od svoje ekipe očekujem veliku borbenost, želju za pobjedama, dokazivanjem i kolektivnu igru. Inače, osim tri nove ekipe, koje su mi nepoznanica, sve ostale stabilne prvoligašice su favoritkinje u utakmicama sa »Zametom«. Mi smo pak tu da sve to demantiramo na terenu i to ne riječima, nego djelom.  Pripreme smo bazirale na trkačkoj spremi i na dubokoj obrani, nadam se da će to biti naš forte. Imamo prvu sedmorku, ali kada uđu igračice s klupe ne bi se trebala osjećati tolika razlika jer su sve one podjednake kvalitete te vjerujem da će dobro mijenjati jedna drugu. Voljela bih da pozitivna trema drži ekipu i protiv »Bjelovara« i kroz cijelo prvenstvo, sve uz maksimalni angažman te zabavu u tom rukometu. Želja je da cure pokažu svoje najbolje lice u prvenstvenim  utakmicama.


Prosenjak itekako poštuje današnje bjelovarske gošće.


 – »Bjelovar« je odigrao solidno prošlo prvenstvo te su potom navještali proboj prema vrhu. Kvalitetna su ekipa, pojačali su se ljevorukom Ivanom Dragišić, igračicom »Podravke Vegete« i »Koke«. Iskusne su, četvrtu godinu na okupu, svake godinu nadomjeste ono što im nedostaje. Sigurno će se boriti za treću, četvrtu poziciju. »Bjelovar« treba respektirati, ali nikako ga se bojati. Puno su iskusnije od nas. Naše nositeljice igre su igračice rođene od 1996. do 1999. godine. Iskustvo je na njihovoj strani, sve ostalo mora biti na našoj.


Utakmica se igra na Zametu danas od 17 sati.