Prva liga rukometašica

Rukometašice Murvice dočekuju Sesvete, očekuje se puna dvorana

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometašice crikveničke »Murvice« večeras (18.30 sati) opet izlaze pred svoje navijače, predstavit će im se u borbi za prvoligaške bodove u susretu protiv kvalitetnih gošći iz »Sesvete Agroproteinke«, koje su u proteklih šest nastupa osvojile osam bodova. Ekipa Kirica, koju vodi trener Mladen Prskalo, za sobom ima odrađene duele s prvim snagama hrvatskog ženskog rukometa, očekivane poraze od prvakinja iz »Podravka Vegete« te »Lokomotive«, nakon što je imala malo odmora sada je očekuje još jedan težak izazov.


– Izgubile smo vrlo uvjerljivo od »Podravka Vegete«, mogle smo zaostati i malo manje – kaže zapažena vanjska igrtačica »Murvice« Ivona Skorić, rođena 1996. godine, o koprivničkom porazu od čak 44:16, koji dovoljno govori o odnosu snaga između prvakinja i novakinja u ligi. Ivona rukomet igra već 15 godina, studentica je četvrte godine informatike.


– Nadamo se da će biti bolje, sada tek počinju nama bitne utakmice u kojima možemo nešto ostvariti.




Ivona Skorić i suigračice tek stječu prva prvoligaška iskustva i uočavaju razlike u najvišem rangu natjecanja hrvatskog rukometa.


– Jasno da je malo teže u Prvoj ligi, nismo ni očekivale da će biti drugačije jer smo u Drugoj ligi dominirale. Sada smo došle u viši razred, treba malo jače i više stisnuti. Možda nemamo ni toliko dovoljno igračica za rotaciju, a treba izdržati 60 minuta. Došle su nam Paurević, Kalčić i Jerčinović, pridružile su nam se i one mlađe.


»Murvica« je itekako svjesna težine večerašnje utakmice te je očekuju s dužnim oprezom.


– Očekujemo da će biti napeto. Teško je nešto prognozirati, nadamo se najboljem. Dvorana će vjerojatno biti puna kao i na našoj prošloj domaćoj utakmici, publika će nam dati poticaj za bolju igru. Navijači su nam inspiracija, lakše je igrati kada je tu još 300 ljudi koji te podržavaju i bodre, nego kada su tribine prazne.