Premijer liga rukometaša

Rukometaši Zameta večeras u susjedskom derbiju dočekuju Poreč

Igor Duvnjak

Patrik Martinović/Foto Arhiva NL

Patrik Martinović/Foto Arhiva NL

Riječ je o pravom susjedskom derbiju. Očekujem da će ovo također biti jedna jako čvrsta utakmica. Najvažnije je krenuti jako u utakmicu - kaže ljevoruki bek Zamećana Patrik Martinović. Početak utakmice je u 18.30 sati



RIJEKA Rukometaši Zameta, koji su imali nešto duži odmor u Paket 24 Premijer ligi, večeras u susjedskom derbiju dočekuju Poreč. Igrači trenera Valtera Matoševića za sobom imaju domaću pobjedu s ambicioznim Sesvetama, u gostima su ostajali praznih ruku na početnom ispitu u Vinkovcima sa Spačvom te u Varaždinu. Tada su Zamećani dugo bili u vodstvu, no u finišu su Varaždinci stigli do željenih bodova.


– Utakmica u Varaždinu bila je jako čvrsta – kaže nadareni desni bek Zamećana, mladi ljevoruki Patrik Martinović. – Vodili smo većim dijelom onog nadmetanja, ali na kraju smo preteknuti. Događaju nam se trenutačne oscilacije u igri, imamo faze u kojima smo jako dobri, odlični, tada recimo u desetak minuta igre primimo samo dva, tri gola, što je za za svaku pohvalu. S druge strane nam se zna skupiti i nešto sasvim obrnuto, da recimo u desetak minuta primimo i desetak pogodaka. Mislim da smo u Varaždinu najviše izgubili radi toga. Primili smo dosta glupih golova, uz to smo i promašili previše zicera i onda su domaćini uspjeli preokrenuti utakmicu.


Dodatni motivi


Sukus svega su dva boda Zamećana iz prve tri utakmice, od kojih su dvije odigrane na tradicionalnom im neugodnim gostovanjima, u Vinkovcima i u Varaždinu.




– Kada je riječ o prvoj utakmici sa Spačvom, u Vinkovcima smo odigrali loše iako smo u nekim dijelovima igre izgledali jako dobro. Ali, na kraju je razlika prevelika za domaćine, ispada da su nas baš radi toga Sesvete podcijenile, koje smo doma uspjeli pobijediti. To je također bilo tvrdo nadmetanje, ali u domaćim utakmicama se mora pobijediti. U ovom prošlom susretu s Varaždinom smo loše krenuli u utakmicu, mislim da nas je to koštalo.


Martinović i suigrači već tradicionalno dočekuju Poreč napeti kao strune, riječ je o klubu koji već godinama krči put ka vrhu hrvatskog rukometa, igra europske utakmice. Igra se već tradicionalni susjedski derbi u kojem igrači oba sastava imaju dodatnu inspiraciju. To pogotovo vrijedi za one riječke koji istrčavaju pred svojim navijačima.


Francuska


– Riječ je o pravom susjedskom derbiju. Očekujem da će ovo također biti jedna jako čvrsta utakmica. Pritom mi malo računamo na to i da su oni malo umorni od nastupa u Europi, od putovanja u Francusku na Kup EHF-a. Za razliku od njih, mi smo se odmarali skoro tjedan i pol. Našu laganu prednost vidim u tome što će oni biti umorni. Nema dvojbe da su nam bodovi prioritet kao i u idućem susretu s Dubrovnikom u gostima. U ovom slučaju najvažnije je krenuti jako u utakmicu, imati agresivan start. Moramo igrati agresivno u obrani i »vući im u leđa«. Znači, pobijediti ih na trku.


Utakmica na Zametu počinje večeras u 18.30 sati.