Svi za Zamet

Rukometaši »Zameta« večeras domaćini »Bukureštu«: “Svi vjerujemo u ostvarenje čuda”

Igor Duvnjak

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

"»Bukurešt« je vrhunska ekipa, po kvaliteti tu negdje s »Creteilom«, možda su Francuzi za nijansu bolji. Moramo igrati čvrsto u obrani, nastojati igrati utakmicu sa što manje golova, krečući u kontre i polukontre po »lake« pogotke.  Imamo šansu za iznenađenje, nikome ne priznajem da je bolji od nas."



RIJEKA – Rukometaši »Zameta« nastavljaju svoju uzbudljivu dvosmjernu ovosezonsku vožnju, »peljaju« domaćim i međunarodnim trakom pri čemu im bolje ide u europskom  nadmetanju. U ovdašnjoj Premijer ligi poslije tri kola imaju jedan remi i dva poraza, posljednji u nizu je onaj gostujući sa zagrebačkim »Metalcem«.


U kvalifikacijama za Kup EHF-a Riječani su iznenadili francuski »Creteil« u prvom kolu, da bi ih prošle subote »Bukurešt« u prvoj utakmici drugog kola nadmašio sa šest golova razlike, 29:23. O tome je bilo riječi na klupskoj »pressici«  uoči uzvrata koji u zametskoj dvorani počinje u 18.00 sati. Pred novinare su izašli iskusni predvodnici mlade momčadi, kapetan Milan Uzelac i krilo Mateo Hrvatin.


– Učinkom u Europi možemo biti zadovoljni. Prošli smo Francuze, sada u uzvratu s Rumunjima moramo dati sve od sebe, možemo ih pobijediti uz malo sreće – ocijenio je Milan Uzelac, ključni čovjek zametske obrane, nekadašnji bek koji već niz sezona radi potreba momčadi u napadu igra na »crti«.




– U domaćem prvenstvu smo malo lošiji.  S »Metalcem« nam se dogodio pad koncentracije u drugom poluvremenu. Očekujemo da ćemo krenuti pobjedama, počevši od iduće utakmice s »R. Kaštelom« i onda će sve biti kako treba.


Visoka prepreka


Golman Inacu, Bernatonis, Georgijevski, Gaminde, Novanc, Negru i ostali iz »Bukurešta« su visoka prepreka pred Uzelcem i njegovim suigračima, koji priželjkuju reprizu isghoda s »Creteilom«.


– »Bukurešt« je vrhunska ekipa, po kvaliteti tu negdje s »Creteilom«, možda su Francuzi za nijansu bolji. Moramo igrati čvrsto u obrani, nastojati igrati utakmicu sa što manje golova, krečući u kontre i polukontre po »lake« pogotke.  Imamo šansu za iznenađenje, nikome ne priznajem da je bolji od nas. Suparnici su iskusni, »poduplani« na svakoj poziciji, skup su stranaca koji će ići »sto na sat«. Uz pune tribine  možemo ih iznenaditi, ako smo mogli izbaciti »Creteil«, zbog čega ne bismo  mogli eliminirati i »Bukurešt«.



Vedran Babić, uvijek optimistički direktor »Zameta«,  vjeruje u uspješnu večer mlade riječke momčadi.– Iza nas je više nego zanimljivo razdoblje – rekao je Babić, obaviještavajući  da je klub pustio u prodaju paket godišnjih ulaznica koje vrijede za sve utakmice, cijena im je 250 kuna. – Odigrali smo tri europske i tri domaće utakmice, u Europi je bilo dobro, ovo drugo manje dobro. Pobjeđujemo u svakom od tih nadmetanja, kako suparnike, tako i sami sebe.  Znači, moramo se fokusirati na sebe, u tom slučaju smo sposobni pobijediti svakoga.


Zamećani u posljednje vrijeme doslovce »nabijaju kilometražu«, iza njih su duga putovanja autobusom u Pariz i u Bukurešt, posljednje u nizu je kratak odlazak u Zagreb na  gostovanje »metalcima« s kojeg su se vratili praznih ruku.


Putešestvije


– Kada je riječ o umoru, sigurno da nije lako provesti recimo 36 sati u autobusu u dva dana, a između tog vremena odigrati utakmicu. Ali to je sport, igra se ritmom subota – srijeda. Kada počne utakmica zaboravi se na umor. S »Metalcem« nismo odradili zadaću na baš najbolji način – kaže Mateo Hrvatin, koji je sa Zagrepčanima postigao sedam  golova, bio je najefikasniji u riječkoj momčadi.  – Za »Bukurešt« se i ne treba previše motivirati.


Očekujemo da će u dvorani biti lijep ugođaj kao nedavno i s Francuzima. Možemo žaliti što u Bukureštu  nije bila manja razlika, imali bismo veće šanse. Ali sami smo si krivi, u nekim situacijama smo trebali bolje reagirati. Sada lovimo »minus 6«, u sportu je sve moguće, nadamo se malom čudu.


Očekujemo da ćemo svi uživati u uspjehu, publika, uprava i naravno mi igrači – poručio je Mateo Hrvatin.


Utakmicu vodi grčki sudački par, Konstantinos Katsiakis i Michalis Michailidis, nadzornik je Vladimir Jović iz Bosne i Hercegovine. Početak je u 18 sati.