Premier liga rukometaša

Rukometaši Zameta uz podršku Armade kreću po važne bodove protiv Dubrovnika

Igor Duvnjak

Marin Sorić/Foto Arhiva NL

Marin Sorić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Mladi rukometaši Zameta su napeti kao strune očekujući početak završne utrke u Paket 24 Premijer ligi, kao sprinteri koji čekaju pucanj startera da bi jurnuli u utrku za bodovima u posljednjih pet kola, nakon kojih će se znati tko će na koncu poletjeti visoko, biti u jatu najboljih, u Ligi za prvaka, a tko će se tješiti u Ligi za ostanak. Momčad trenera Valtera Matoševića nema na leđima teret rezultatskih imperativa kao što ga nije nosila ni uoči početka prvenstva i u takvom raspoloženju dočekuje večerašnju utakmicu s Dubrovnikom.


Vratar Marin Sorić i prijatelji nemaju rezultatskih imperativa, no motiv je plasman u Ligu za prvaka.


– Naravno da je uspjeh gušt, uostalom i igramo redovnu ligu s tim ciljem. Nije cilj boriti se za ostanak. Ulaskom u Ligu za prvaka bi se odbacio spritisak, igrale bi se lijepe utakmice s jakim suparnicima na domaćem terenu. Publike bi bilo više nego u Ligi za ostanak. osim toga, možda bismo mogli izboriti igranje u Europi. To bi sve za naše mlade dečke bila velika stvar, u tim susretima bi se mogao pokazati sav raskoš talenta koji ekipa posjeduje. Borit ćemo se za to do kraja. Dobro je što smo u Poreču, kada smo već izgubili, zaostali za tri gola, doma smo ih dobili s pet razlike te smo bolji u međusobnom omjeru. No, gužva je za to jedno mjesto, tu je Spačva, može se priključiti i Umag, bit će dobre borbe za četvrto mjesto.




Dubrovčani su uvjerljivo nadmašili Riječane u prvom dijelu prvenstva.


– U Dubrovniku smo sigurno odigrali najlošiju utakmica u ovom prvenstvu. Istina, putovali smo dan ranije, ali nije ispalo kao da idemo na neku rukometnu utakmicu jer smo išli razgledati grad. Većina igrača to tada nikada nije bila u Dubrovniku i to je bila prilika da razgledavanje. Ušli smo u utakmicu ne kao inače,  ali sada na našem domaćem terenu to neće biti tako. To mogu obećati. Naučili smo lekciju, cilj je pobijediti. Ako svi odigramo kako spada, a to ćemo svakako nastojati, pobjeda neće doći u pitanje – rekao je Sorić.



Utakmica u Centru Zamet počinje u 19 sati. Kompletan prihod od prodanih ulaznica namijenjen je liječenju oca mladog rukometaša Zameta Vida. Humanitarna akcija s nazivom »Mosa bavlju!« nastala je na inicijativu kolega i prijatelja iz KN Armada te je nazvana prema životnom motu Tomislava, koji već preko šest godina vodi borbu s opakom bolešću.  Siguran je organizirani dolazak velikog broja članova Armade, Tomislavovih prijatelja, isto tako i brojnih dobronamjernika, za ponadati se ispunjenim tribinama na Zametu.