Premijer liga

Rukometaši “Zameta” sutra žele bodove protiv “Metalca”

Igor Duvnjak

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Gosti su mlada ekipa koja nas je pobijedila u prvom dijelu sezone, što nam je motiv više – kaže Jadranko Stojanović



RIJEKA Rukometaši »Zameta«, koji su se na startu drugoga premijerligaškoga dijela sezone opekli na gostovanju kod »Dubrave«, sada pušu i na hladno dočekujući sutra od 19 sati nižeplasirani »Metalac«. Na prigodnoj klupskoj pressici direktor Vedran Babić i pivot Jadranko Stojanović osvrnuli su se na sezonu koju su obilježili atraktivni europski nastupi, koji su sve više samo lijepa uspomena, kao i na ligašku današnjicu ističući očekivanje vedre budućnosti i plasman u Ligu za prvaka.


– Igrali smo u Europi s renomiranim suparnicima, »Creteilom«, »Bukureštom« i na kraju s njemačkim »Melsungenom«, što je bio šlag na tortu. Bila je to polusezona iz snova. Na kraju su se međunarodni nastupi odrazili na naše ligaške rezultate, bili smo šesti na polusezoni. Imamo tri boda zaostatka za konkurentima koji se nadmeću za Ligu za prvaka – rekao je Vedran Babić. – Od »Metalca« smo izgubili u prvom dijelu sezone, to je samo dodatni motiv za našu ekipu. Očekujemo dobre igre u nastavku, subotnji uspjeh i povratak u vrh ljestvice, gdje i pripadamo.


Riječka momčad je lišena pomoći bitnih igrača, desnoga krila Filipa Glavaša, koji neće igrati zbog ozljede trbušnog mišića, te Matea Hrvatina, koji vjerojatno neće nastupiti zbog dugotrajnih tegoba s leđima. Uz to, nogu je ozlijedio mladi pivot Ivan Majić.– U Europi smo znali da imamo svoje šanse bez obzira na imena suparnika. Vjerovali smo u sebe, a ono s »Melsungenom« je nešto posebno, bio je to neopisiv događaj. Nadamo se ponavljanju tih uspjeha i plasmanu u Europu – rekao je Jadranko Stojanović. Iza njega i suigrača je podbačaj obrane protiv »Dubrave«, kada su primljena čak 43 gola.– Poklopile su nam se sve loše stvari koje se mogu poklopiti u jednoj utakmici. Zakazali smo, i to s najjačim suparnikom u ligi. Nadamo se da ćemo se protiv »Metalca« vratiti na pobjednički kolosjek te da ćemo s nekoliko vezanih pobjeda ući u Ligu za prvaka. Subotnji gosti su mlada ekipa koja nas je pobijedila u prvom dijelu sezone, što nam je motiv više. Jesmo blagi favoriti, ali nećemo ih podcijeniti. Ukratko, moramo pobijediti, uzeti ta dva boda – kaže kružni igrač Zamećana.