Premijer liga

Rukometaši Zameta s Tinom Lučinom u sastavu dočekuju Dubravu

Igor Duvnjak

Očekujem dobru i borbenu utakmicu, nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i da ćemo na kraju biti zadovoljni - kaže trener Nedeljko Lalić



RIJEKA Mlada ekipa rukometaša »Zameta«, ohrabrena iskustvom i kvalitetom dvojice povratnika u klub, mladog Tina Lučina i znatno iskusnijeg, oporavljenog Nikole Babića, večeras dočekuje »Dubravu«, vodeću momčad Premijer lige. Trener Nedeljko Lalić je tako uoči utakmice odjednom dobio mogućnost šireg izbora igrača s kojim dočekuje kvalitetne goste.


– »Dubrava« je od ekipa s vrha, kandidat je za visok plasman. Proteklih sezona igraju važnu riječ u prvenstvu, stalno su u završnici natjecanja najboljih – kaže trener Zamećana. – Očekujem dobru i borbenu utakmicu, nadam se da ćemo pružiti dostojan otpor i da ćemo na kraju biti zadovoljni.


Njegova momčad ima dva domaća boda osvojena s Varaždincima, u gostima u Sesvetama i Rudama Zamećani su vodili do samog do finiša, kada kao da je momčad »ostajala bez goriva« te na koncu i bez bodova koji su se doimali blizu.




– Nije da nam nestane goriva, riječ je jednostavno o pomanjkanju iskustva. Potencijal postoji, ali svaki od tih igrača treba za sobom imati u nogama još 100-200 utakmica kako bi ovakve susrete znao prelomiti u svoju korist. Imali smo pritom peh što do tada nismo riješili status Lučina, povratnik Babić se oporavljao. Nismo imali ni Njegovana te smo u rosteru imali jako mlade igrače. Na kraju je ispalo ovako u utakmicama koje su mogle završiti i u našu korist. Igramo inače u dobroj formi, napredak je vidljiv, ide pomalo na bolje. Bodovi će s vremenom doći.



Tin Lučin ima pravo nastupa. Velika nada riječkog i hrvatskog rukometa za sobom ima jednosezonsku epizodu u redovima prvaka »PPD Zagreba«, gdje je nakon nesporazuma bio suspendiran te se odlučio vratiti u matičnu sredinu. Dugotrajni razgovori su na koncu urodili plodom, dobio je »papire« nužne za registraciju i u »Zametu« večeras očekuju njegov nastup.



Zamećani su dobili »dvije karte više« za nedjelju, adut im je domaći teren te Lučin i Babić u sastavu u eri kada im ni raspored nije povoljan, od prvih šest premijerligaških utakmica četiri puta su gosti.


– Tu je sada osim Lučina i Babića još i Njegovan. Što se rasporeda tiče, time se ne opterećujemo previše. Bitno je da na svakoj utakmici igramo čim bolje i da napredujemo nadajući se uspjesima, počevši od večerašnje utakmice s »Dubravom«.


Susret u Centru Zametu počinje u 18 sati.