Premijer liga

Rukometaši Zameta protiv Sesveta: Izvukli smo pouku, želimo pokazati pravo lice

Igor Duvnjak

Igor Marjanović / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Igor Marjanović / Snimio Damir ŠKOMRLJ



RIJEKA Pomlađena ekipa rukometaša »Zameta« poslije poraza od »Dubrave« kod kuće i »Poreča« u gostima želi varaždinskom punom pogotku pridodati prvu domaću pobjedu, večeras joj u goste stižu »Sesvete« (19 sati).


– Pogodila su nas ova dva poraza, ne toliko sami porazi, koliko način na koji smo izgubili. To je jako teško palo meni, ali i dečkima. Dižemo se i pokušavamo zaboraviti na to te se što bolje pripremiti za današnju utakmicu – kaže Igor Marjanović, trener Zamećana. – Želimo je odraditi što bolje, čak iznad svojih mogućnosti. Nadamo se da će bodovi ostati u Rijeci.


Protekli porazi su i dobra pouka Zamećanima za nove ispite.




– Vidi se da je dečkima stalo i da oni sami nisu zadovoljni ni agresivnošću u obrani ni onime što po dogovoru treba ostvariti u napadu. Nije svako zlo za zlo, izvukli smo pouku. Vidjeli smo da bez ostavljanja srca na parketu nećemo moći ni s kim igrati.


Zamećani su još nakon poraza od »Dubrave« isticali da to nije njihovo pravo lice, koje očekuju da će večeras pokazati.


– Nadamo se da smo u stanju pokazati naše pravo lice, da ćemo spominjanu agresivnost iskazati na terenu. Problem ove ekipe je što se gotovo nitko od igrača nije našao u sadašnjoj poziciji da mora voditi momčad. To im još uvijek nije sjelo. Recimo, Majiću je prva sezona da stalno igra, a već mora biti vođa. Golik je jako kvalitetan dečko, ali mu treba vremena da prihvati  novu ulogu. Osim Kružića i Vučka, sve su drugo praktički djeca. Svjesni smo da smo loše izgledali s »Dubravom« i »Porečom«, dat ćemo svoj maksimum da pokažemo naše pravo lice.


»Sesvete«, novake u Premijerligi, vodio je proslavljeni reprezentativac Zvonimir Bilić, sada predsjednik kluba trener kojega je Dario Zrnić, brat »zlatnika« Vedrana.


– Gosti su dobro posloženi, financijski stabilan klub. Imaju kvalitetnog vratara Totića, koji je došao iz »Dubrave«. Na posudbu im je iz »PPD Zagreba« stigao Lovro Šprem, iskusnik koji je igrao Ligu prvaka. U prošlom kolu su »minus 6« s »Goricom« pretvorili u pobjedu. Nisu nimalo bezazleni, morat ćemo se dobro namučiti da bi uspjeli u svom naumu. Svjesni smo da moramo pobijediti, s obzirom na težak raspored, prvenstvo kao da nam počinje ovim kolom. Igrali smo tri puta u gostima, dvije utakmice smo odigrali dobro, dvije loše, imamo dva boda. Rukometna javnost nije očekivala našu pobjedu u Varaždinu. Znamo da nas sada čeka težak posao i želimo pobijediti.