Premijer liga

Rukometaši Zameta poraženi od Dubrave u finišu utakmice

Igor Duvnjak

Tin Lučin/R. BRMALJ

Tin Lučin/R. BRMALJ



RIJEKA Utakmica 4. kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Dubrava 25:29 (11:13). Centar Zamet. Gledatelja 195. Suci: Pavić, Torbarina (Zadar).


ZAMET: F. Lučin, Mozetić 1, Grgurević, T. Lučin 9 (4), Njegovan 1, Jeličić 2, Sorić, Tomljanović, Babić 1, Mrakovčić, Starčević 2, Martinović 1, Načinović 7 (1).


DUBRAVA: Dumenčić, Ivanković 2, Volar, Radoš 3, Vinković 12 (3), Maričić, Samardžić 2, Medić 3, Sirotić, Godec, Marković, Turčić, M. Grahovac, N. Grahovac 7, D. Grahovac, Račić.




Isključenja: Zamet 8, Dubrava 6 minuta. Sedmerci: Zamet 5 (5), Dubrava 3 (3).


Rukometaši Zameta opet su ostali praznih ruku, nakon poraza u Rudama, ovog puta su posustali na domaćem parketu s Dubravom. S povratnicima u klubom Tinom Lučinom i Nikolom Babićem uspjeli su anulirati dva zaostatka iz prvog poluvremena, sredinom nastavka su vodili s četiri gola prednosti (46′), ali posustali su u obrani, zaredali promašajima i greškama u napadu što su gosti znali naplatiti i pobijediti.


Zagrebački napad je po dolasku u dvoranu s listopadske vrućine djelovao kao ledeni tuš, za samo nepune četiri minute je nadmudrio domaće čak četiri puta. Na drugoj strani Riječani su umjesto mreže pogađalin stative ili promašivali pa su se gosti našli u vrlo ugodnoj situaciji, začas su poveli 4:0. Kada je uskoro njegova pamučna obrana primili i peti gol za 1:5, trener Nedjeljko Lalić ju je u sedmoj minuti pokušao razdrmati na »time-outu«. Terapija i dalje nije djelovala, Riječanin gostiju Sandro Samardžić je u 9. minuti povisio na 7:2. Tada mu je Veron Načinović poslao dvostruki odgovor, smanjio je na 7:4 u 11. minuti, a odmah mu se projektilom priključio i Tin Lučin produžujući seriju Zamećana na 3:0. Riječani su nastavili u istom ritmu, Načinović je iz sedmerca pogodio za 7:6 u 14. minuti, a drugi povratnik, Nikola Babić je poslao loptu u prazan gol za prvo izjednačenje, 7:7 poslije dugometražne riječke serije od čak 5:0. Tada je trener gostiju Vlado Šola, trofejnom rukometno ime morao potražiti pomoć u »time outu«. Riječani su nakon toga posustali, zaredali su greškama i promašajima, a Domagoj Grahovac je nastavio dobro braniti, Radoš i Medić te Samardžić su opet odvojili svoju momčad, u 24. minuti je bilo 12:8 poslije serije 4:0. U finišu poluvremena Lučin i Načinović su ipak uspjeli prepoloviti zaostatak, smanjili su na 11:13.


U 34. minuti Načinović je razbuktao nade Zamećana svojim petim golom, smanjivši razliku na minimum, da bi Dario Jeličić izjednačio na 15:15 poslije odlične obrane Marina Sorića. To je bila uvertira za prvo vodstvo domaćina, koji su se obranili s igračem manje, a onda im je Lučin u 37. minuti donio prvo vodstvo, 17:16 u 37. minuti. Načinović i Jeličić produžili su riječku seriju na 4:0 za 19:16. Riječani su igrali sve bolje, ubrzo su povećali na 22:18, no uoči ulaska u posljednjih deset minuta prednost se istopila, Vinković je s krila pogodio za 23:22. Domaća klupa je reagirala »time outom«, no Zamet je ipak dostignut i uskoro prestignut, Vinković je iz sedmerca poravnao na 24:24 i onda pogodio za 24:25 nešto više od pet minuta prije kraja. Kada se Dubrava u 57. minuti odvojila na 26:25 bilo je jasno da bodovi odlaze iz Rijeke. Dubrava je rutinski prevorila kapital u uvjerljivu pobjedu 29:25 i na kraju su zaplesali pobjedničko kolo u Rijeci.