Novi start

Rukometaši Zameta počeli s pripremama: Devčić se nada dobroj sezoni

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Treba se jako dobro pripremiti i biti što bolji na startu, a ne odmah se dovesti u probleme – kaže trener Igor Marijanović



RIJEKA Dok se zametski asfalt mučio pod vrućim kolovoškim suncem, rukometaši »Zameta« jučer su započeli pripreme za novu sezonu. Momčad je znatno izmijenjena nakon odlazaka Tina Lučina, Marina Đurice, Filipa Glavaša, Jadranka Stojanovića i Paukla Grozdeka, kao i završetka karijere Milana Uzelca i Matea Hrvatina. U »Zamet« se vratio Damir Vučko, a došli su i braća Dujam i Anton Dunato te Vedran Žunić.


– Počeli smo pripreme u danu koji je najtopliji u proteklih pedeset godina u Rijeci – rekao je predsjednik kluba Vedran Devčić, koji se kratko obratio momčadi, kao i direktor Zamećana Vedran Babić. – Nadam se da će se vaši motori zagrijati i proraditi te da ćete odigrati dobru sezonu.


Trener Igor Marijanović, koji je dobio obnovljenu i znatno pomlađenu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, izložio je plan rada ne opterećujući se ciljevima, kao niti predsjednik kluba.




– Napokon smo uspjeli u »Zamet« dovesti braću Dunato, što mi je veliko zadovoljstvo jer su kvalitetni igrači. Uz Damira Vučka iskusan je i Vedran Žunić, prošao je sve kategorije »Kozale«, bit će veliko pojačanje u obrani. Mali je problem što imamo samo dva ljevoruka igrača i što imamo mladog vratara Lučina, koji je veliki potencijal, te Sorića. Kreću s ravnopravne pozicije – smatra Marijanović. – Imamo kondicijskog trenera Gorana Turzu, vrhunskog stručnjaka. On će provoditi taj dio priprema, očekujemo korak naprijed i mislim da će dečki biti spremni.


U iduća tri tjedna ćemo obaviti kondicijske pripreme nakon čega će biti uključen rad s loptom. Prvenstvo počinje tek 23. rujna, dogovorit ćemo nekoliko prijateljskih utakmica. Imamo stvarno težak raspored, gostujemo kod »Gorice« i »Varaždina«, dolazi nam »Dubrava«, pa idemo u goste »Poreču«. Treba se jako dobro pripremiti i biti što bolji na startu, a ne odmah se dovesti u probleme. Imamo mladu, radnu, domaću ekipu, nadam se da bi sve to moglo biti dobro.