Premijer liga

Rukometaši ”Zameta” kanonadom protiv ”Gorice” ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu sezone

Igor Duvnjak

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin

RIJEKA Utakmica sedmog kola Premijer lige rukometaša: Zamet – Gorica 35:28 (15:13). Dvorana na Zametu. Gledatelja 300. Suci Pavić, Torbarina (Zadar).ZAMET: Đurica, Hrvatin 5, Martinović 3, Šunjić, Uzelac, T. Lučin 3 (1), Stojanović 3, Glavaš 2, F. Lučin, Miličević 2, Golik, Kružić 9, Pešić, Valković 4, Grozdek 1, Majić 3.GORICA: Ceković 4, Borić, Ferenčina 9, Barišić, Krstanović 3, Matić, Nedić 1, M. Dijanić, Vladušić 1, J. Dijanić, Ćavar 7 (3), Sladoljev, Bura 2, Buhiniček 1.Isključenja: Zamet 6, Gorica 4 minute. Sedmerci: Zamet 2 (1), Gorica 4 (3).

Rukometaši »Zameta« su efektnom kanonadom protiv »Gorice«, okončanom rezultatom 35:28, ostvarili svoju četvrtu uzastopnu pobjedu ove sezone. Poslije uspjeha sa »Bukureštom«, »Ribolom Kaštelom« i »Rudarom« nadigrali su tradicionalnog rivala i susjeda na ljestvici, naročito u drugom poluvremenu. Iza obrane je stajao vječno budni Marin Đurica, autor 18 obrana, u napadu je ljevica Marina Kružića digla u zrak goričku zonu. Oni, ali i ostali domaćini su dali doprinos značajnoj pobjedi, dovoljno je kazati da je »Zamet« imao čak deset strijelaca, a do kraja igre priliku su dobili svi u momčadi, čak i oni najmlađi.


Vratarski impuls


U trećoj minuti Ferenčina nije pogodio iz sedmerca, ali ga je uskoro, također nakon najstrože kazne ispravio Ćavar i vratio je »Gorici« minimalnu prednost, 2:1. Golovi su na otvaranju stizali na kapaljku a domaćini su nakon treće obrane Marina Đurice izborili prvo vodstvo pogotkom Matea Hrvatina u 9. minuti (3:2). Konkurenti su u nervoznom početku bili jedni drugima »do uha«, približavanjem sredine prvog poluvremena viđena su već četiri izjednačenja da bi Zamećani skupo platili isključenje kapetana Milana Uzelca. Načinili su dvije tehničke greške poslije kojih su Goričani poveli 7:5 te je domaća klupa uskoro pozvala minutu odmora.


Momčad je spremno prihvatila impuls i poslije nove obrane Đurice Marin Kružić je »doppiettom« okončao seriju 4:0 Riječana i vratio ih u vodstvo u 21. minuti (9:7). Ovog puta je spas u minuti odmora potražilo stručno vodstvo »Gorice«. »Zamet« se uskoro mogao odvojiti, ali s igračem više Uzelcu i Filipu Glavašu je izvrsni vratar Tomislav Sladoljev obranio »zicere« što je omogućilo njegovoj momčadi držanje priključka za domaćinima. Međutim, poslije devete obrane Đurice gosti nisu imali odgovor na bombu iz daljine ljevorukog Kružića, koji je svojim petim golom ostvario najveću razliku 15:12.




Ipak, početkom nastavka je viđena najveća dotadašnja razlika, Raul Valković i neizbježni Kružić su pogodili za 17:13 u 33. minuti. Uskoro im je Glavaš dok su imali igrača manje za još jedan korak povećao razmak.


Najveća razlika


Kada je Valković povisio domaću seriju na 4:0 trener Goričana Hrvoje Pekara je pozvao minutu odmora dok je u toj 35. minuti na semaforu svijetlilo 19:13. Ni to nije pomoglo, ubrzo je Hrvatin razliku povisio na čak sedam golova (20:13). Zamećani su ljubomorno čuvali stečenu prednost obfranama Đurice i kanonadom izvana. Valković je efektno pogodio za 23:16 u 41. minuti dok je i vrijeme na semaforu sve više bilo saveznik njegovoj momčadi. Raspoloženi Valković je tri minute potom ostvario i najveću razliku (25:17) dok je Đurica nastavljao kolekcionirati obrane. »Gorica« je nakon toga priljepila »flaster« Valkoviću, ali protekom vremena je bila u sve težoj poziciji. U 50. minuti mladi Ivan Majić je bio strijelac za 27:20, u 53. mladi Patrik Martinović za 29:22 čime su svoju ekipu još za korak približili pobjedi. Gostima ni prijelaz na obranu »4-2« i »5-1« nije pomagao, Zamećani su odjurili u svoj novi uspjeh.