Rasprodaja bodova

Rukometaši “Zameta” izborili tek remi protiv “Siscije”

Igor Duvnjak

Na vrhuncu drame Čosić je poslao loptu kraj gola, na drugoj strani Baltić zakucao loptu u rašlje za 26:27, da bi bod Zamećanima donio Vujić



Nastavljena je zametska raspodaja bodova u nastavku sezone. Remi kojeg je u završnici ogleda sa »Siscijom«pogodio Vujić u ovom je trenutku tijesna cipela zametskim ambicijama vezanim uz Ligu za prvaka. Ona se treneru Alenu Kurbanoviću i njegovoj momčadi pretvorila u tanku nit teorije, doima se daleko kao Odiseju njegova Itaka i strpljiva Penelopa. S konačnih 27:27 domaćini ne mogu biti zadovoljni. 



Dvorana na Zametu. Gledatelja 250. Suci: Gladović i Volenik (Virovitica).


ZAMET: Đurica, Vučko 4, Hrvatin 2, Uzelac 3 (2), Lončarić 5, Čosić 3, Kačanić, Kružić 2, Stevanović, Čuturić, Lukačić, Slavić, Vujić 5, Golik, Sakić 3 (1).




SISCIA: Tojčić 4, Bjeliš 4, Žarković, Balić 1, Raić 5, Somić, Baltić 4, Crnić 2 (1), Kvesić, Nuić 6, Čutura 1, Nikić, Kobetić, Bilušić.


Isključenja: Zamet 4, Siscia 2 minute. Crveni karton: Uzelac (Zamet, 60′). Sedmerci: Zamet 4 (3), Siscia 2 (1).



Gosti su lako serijom 3:0 u 10. minuti poveli 6:3. Domaća klupa je reagirala »time-outom«, ali je minuta odmora slabo pomogla, gosti su poveli 9:5. Tražeći izlaz »Zamet« je postavio Hrvatina kao isturenog u zonu 5-1, a u napadu mu dao ulogu desnog krila. Vučkova kontra za 9:7 u 18. minuti je probudila nade u priključak. U 22. minuti Zamećani su dočekali izjednačenje kada je Kružić izvana probio sisačku zonu golom za 10:10 zaključujući riječku seriju 3:0 i mini skor 5:1. Odmah je stiglo i prvo vodstvo Hrvatinovim kontranapadom. To je međutim bio kraj riječkog bljeska, Toićevim golom »Siscia« je odmakla na 13:11, da bi se na odmor otišlo sa 12:14.


Nastavak je bolje počeo za Riječane, Uzelac je iz sedmerca ostvario peto izjednačenje 15:15 da bi Hrvatin s desnog krila vratio vodstvo domaćinima. U ratu živaca poslije nekoliko izjednačenja Riječani se nisu uspjeli odvojiti na dva gola razlike i stigla je kazna. Balić je upalio domaći znak za alarm u 40. minuti pogotkom za sisačko vodstvo 20:18, a domaći su opet zatražili »time out«. Tojčić međutim nije imao razumijevanja za zametska »zamuckivanja«, povisio je na 21:18. Vujić je opet vratio nadu, pogodio je za 21:20. 


U 45. minuti Stevanović je kod 21:22 s igračem manje obranio sedmerac Nuiću. Deset minuta prije kraja konačno su se čuli i navijači, podravili su Čosićevo izjednačenje – 23:23. U 54. minuti Lončarić je s igračem manje donio i minimalno vodstvo 25:24, ali mu je Baltić odmah odgovorio. U tom periodu domaća klupa je u općoj nervozi pogriješila sa zamjenom, naravno, kažnjena je s dvije minute isključenja. Na vrhuncu drame, kod 26:26 u 59. minuti Čosić je poslao loptu kraj gola, a na drugoj strani Baltić je zakucao loptu u rašlje (26:27). Bod »Zametu« u posljednjim trenucima ipak je donio Vujić.