Humanost na djelu

Rukometaši Zameta i Armada u subotu zajedno protiv Dubrovnika za Tomislava Nikla

Igor Duvnjak

Veron Načinović, Vedran Babić i Dean Božić/Foto V. KARUZA

Veron Načinović, Vedran Babić i Dean Božić/Foto V. KARUZA



RIJEKA U subotu svi na Zamet, na utakmicu 14. kola Paket 24 Premijer lige rukometaša u kojoj će rukometaši Zameta dočekati ekipu Dubrovnika da se pomoge oboljelom Tomislavu Niklu – to je neizrečena, ali vrlo jasna i glasna poruka s pressice u dvorani na Zametu na kojoj su pred novinare izašli direktor Zamećana Vedran Babić, tim menadžer Zameta Boris Konjuh, vrsni nadareni pivot Riječana Veron Načinović, te Dean Božić, predsjednik kluba navijača Armada. Riječ je događaju koji će u subotu osim sportske utrke rukometaša za važnim bodovima u ovom početku drugog dijela sezone imati itekako snažnu humanitarnu notu. Naime, kompletan prihod od prodanih ulaznica bit će namijenjen liječenju oca mladog rukometaša Zameta, igrača iz mlađih kategorija, Vida, za pomoć Tomislavu Niklu. Humanitarna akcija s nazivom “Mosa bavlju!” nastala je na inicijativu kolega i prijatelja iz KN Armada te je nazvana prema životnom motu Tomislava, koji već preko šest godina vodi borbu s opakom bolešću.


Tomo, kako ga zovu njegovi prijateli rođen je 1973. godine, otac je, muž, prijatelj i navijač, hrvatski branitelj, a kako ističu njegovi bližnji čak ni brojne dijagnoze nisu utjecale na njegov duh, već su ga ojačale poručujući da kad god bi ga nešto pitali ili je nastao nekakav problem, odgovor bi bio ono prije rečeno, Mosa bavlju (samo ljubav).Tomislav je sa suprugom otputovao u Istanbul, u tamošnju kliniku u kojoj će konačno pokušati stati na kraj svojim mukama s opakom bolešću. Za sve je potrebna i pozamašna svota novca. Nužna je pomoć svih ljudi velikog srca u ovom njegovom slučaju kada je obzirom na nedostupnost tumora, laserska operacija zadnja nada.





– Pred nama je subotnja utakmica, to je ovog puta i donatorska sportska priča u kojoj prvi puta surađuju Zamet i Klub navijača Armada – rekao je Vedran Babić. – U subotu očekujemo rukometni i humanitarni spektakl. Veseli nas da ćemo imati organizirani dolazak Armade na utakmicu što ne bilježimo u novijoj povijesti Zameta. Naravno da pozivamo sve plemenite ljude velikog srca da nam se pridruže na utakmici koja počinje u 19 sati. Ulaznice po cijeni od 20 kuna su u prodaji u sustavu »mojekarte« i već ih je prodano nekoliko stotina. Naravno, sav je prihod namijenjen za liječenje oboljeloga Tomislava Nikla.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU