Jačanje logistike

Rukometaši Zameta dobili veliko pojačanje u dr. Borisu Nemecu

Igor Duvnjak

Dr. Boris Nemec s prigodnim dresom Zameta/D. ŠKOMRLJ

Dr. Boris Nemec s prigodnim dresom Zameta/D. ŠKOMRLJ



RIJEKA Prof. dr. sc Boris Nemec, glasovito liječničko sportsko ime je od ove srijede u redovima rukometaša Zameta. To je službeno objavljeno na prigodnoj pressici ovog premijerligaškog kluba održanoj u trofejnoj sali dvorane na Zametu na kojoj se Nemec pojavio pred novinarima u društvu direktora Zamećana Vedrana Babića i tim menadžera Borisa Konjuha. Na pressici je pritom bilo riječi i o startu u novu prvenstvenu sezonu u kojoj je riječka momčad u prvom kolu doživjela poraz na vinkovačkom gostovanju Spačvi, a u subotu dočekuje kvalitetne Sesvete.


– Sesvete igraju kao i mi, dosta trče, moramo im se suprostaviti puno kompaktnijom obranom – rekao je Babić o subotnjoj utakmici sa suparnikom koji će otvoriti domaću premijerligašku sezonu Zamećana. – Sesvete je promijenilo dosta igrača, najviše od svih u ligi. Riječ je o mladim, perspektivnim rukometašima. Mi pritom nemamo što puno razmišljati, možemo u subotu ići samo na pobjedu.


Konjuh je vinkovački poraz opisao na svoj način, smatra ga dijelom sazrijevanja ove vrlo mlade riječke momčadi.




– Vinkovački je poraz rezultat koji govori o mladosti naše momčadi koju vodi zvijezda našeg i svjetskog rukometa, as Valter Matošević. O našoj mladosti svjedoči i činjenica da su tu samo dva starija igrača sa 24 godine, kapetan Jeličić i golman Sorić, a svi ostali su mlađi. Momci moraju malo očvrsnuti, domaćin je igrao puno čvršće, uostalom dobio je dva izravna crvena kartona. Mi pak moramo igrati puno čvršće. 


Predstavilo se potom i najavljivano liječničko pojačanje Borisa Nemeca, ujedno pokazujući i ime Jadran Galenskog laboratorija na novom dresu Zamećana, još jedne tvrtke koja će pomagati klubu.


Slavno liječničko ime iz Specijalne bolnice za ortopediju dr. Nemec je nastupio u svom stilu, skromno i odmjereno na početku ove njegove suradnje sa MRK Zametom.


– Naša bolnica djeluje već petnaest godina. Pritom svake godine mi obavimo oko tisuću operativnih zahvata. Od toga ih je nažalost više od polovice posljedica sportskih ozljeda. Tu su samnom i mlađi kolege, doktori Anić, Salamon, Perković, Širola… Velika mi je čast i zadovoljstvo što nas je ovako veliki klub pozvao na suradnju, dovoljno je pogledati ovu trofejnu salu da se shvati što je Zamet. Želimo itekako pomoći i zametu i riječkom sportu – poručio je popularni i poznati stručnja, prof. dr. sc. Boris Nemac.