Liga za ostanak

Rukometaši “Zameta” danas dočekuju “Metalac”

Igor Duvnjak

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA



Rukometaši »Zameta«, koji u prvom kolu Lige za ostanak dočekuju zagrebačkog »Metalca«, utrčavaju u ciljnu ravninu sezone s promjenljivim osjećajima, bilo je i »meda i žući«. Uživali su u europskim prezentacijama eliminiravši »Creteil« i »Bukurešt«, a zaustavio ih je tek bundesligaš »Melsungen«. Zakazali su, međutim, u domaćoj konkurenciji u kojoj se zbog nekih neplanirano izgubljenih bodova nisu uspjeli plasirati u Ligu za prvaka.



Zamećanke u Koprivnici


Rukometašice »Zameta« gostuju u Koprivnici kod »Podravke Vegete«, hrvatskih prvakinja koje su i ove sezone jedine kandidatkinje za naslov. Riječanke, koje su zaredale uspjesima u drugom dijelu sezone, odlaze na gostovanje bez iluzija o uspjehu, koji bi predstavljao veliku senzaciju.– Imamo zdravstvenih problema. Lara Židek sigurno neće biti u sastavu, kao ni golmanica Jelena Piršl. Ima još igračica koje vuku neke sitnije ozljede, vjerojato ćemo nastupiti s izmijenjenom postavom – kaže trenerica »Zameta« Adrijana Prosenjak. – »Podravka Vegeta« je veliki favorit, teško da možemo napraviti neko iznenađenje. Idemo što bolje odraditi posao jer nikada nije lijepo izgubiti velikom razlikom i ne prezentirati se u dobrom izdanju.Utakmica počinje u 18 sati.


– Mislim da je nakon svega što je bilo još dobro i ispalo jer smo se jako podigli u drugom dijelu polusezone – procjena je desnog krila Zamećana, efikasnog ljevorukog Filipa Glavaša. – Nemamo niti jedan poraz. Sada još treba profesionalno, rutinski odraditi ovaj dio sezone, a onda vidjeti što ćemo dalje kako bismo spremni dočekali novu sezonu.




Od 19 osvojenih premijerligaških bodova Zamećani su ih čak devet osvojili u proteklih pet susreta, dogodio im se »klik« kada je za kormilo došao Igor Marijanović nakon Marina Miškovića i Valtera Matoševića.


– Rekonstruirali smo se dolaskom novog trenera, skupili smo glave i rekli da to možemo odraditi bolje i da svatko od nas može dati svoj maksimum. Slijedom toga rezultat je došao sam od sebe.


Zamećani će ove sezone itekako pamtiti »Metalac« koji ih je nadmašio u Rijeci, iako je domaća momčad u nastavku imala pet golova prednosti.– Uzeli su nam četiri boda u dva susreta te ih sigurno nećemo zapamtiti po lijepom. Mislim da je vrijeme da im vratimo ono što smo im ostali dužni u dosadašnjem tijeku sezone. Ona riječka utakmica s njima nam je škola iz koje smo puno izvukli, zapamtili smo da utakmica nije gotova dok se ne oglasi sirena za kraj. Sada moramo ući u igru jako motivirani, koncentrirani, dati sve od sebe u napadu i obrani. Mislim da ćemo im napokon vratiti za ono što smo im ostali dužni.

Utakmica na Zametu počinje danas u 16 sati.