Repriza prošle sezone

Rukometaši Zagreba poraženi od Vardara u finalu SEHA lige

Hina



BREST Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli osvojiti naslov pobjednika regionalne SEHA lige, u finalu završnog turira u bjeloruskom Brestu izgubili su od skopskog Vardara sa 23-26 (12-14).


Hrvatski je prvak bolje otvorio utakmicu i bio u prednosti u prvih 20 minuta. Najveću razliku od plus tri ostvario je u 12. minuti kada je bilo 7-4, no tu prednost izgubio je u samo dvije minute. Vardar je prvi put poveo u 24. minuti sa 11-10 i do kraja dvoboja više nije zaostajao iako je Zagreb u nekoliko navrata dolazio do izjednačenja.


Posljednji put Zagreb je zaprijetio dvije i pol minute prije kraja kada je Zlatko Horvat nakon presječene lopte u obrani u protunapadu smanjio na 23-24. No, do kraja dvoboja su Stoilov i Skube bili precizni za Vardar koji je tako obranio naslov pobjednika ovog natjecanja.




Luka Mrakovčić je s četiri gola bio najefikasniji kod PPD Zagreba, po tri su postigli Božić Pavletić, Horvat i Vlah, dok su Vardar predvodili Dainis Krištopans sa sedam i Timur Dibirov s pet golova.


I prošle godine u finalu su se susreli Vardar i PPD Zagreb, a tada je u Skoplju makedonski sastav slavio sa 26-24.


Zagreb je tako ostao na jednom osvojenom naslov u SEHA ligi osvojenom još 2013. godine.


Ranije u srijedu su rukometaši našićkog Nexea u susretu za broncu izgubili od domaćina turnira Meškova sa 19-24 (8-12). Marin Šipić i Halil Jaganjac su sa po pet golova bili najefikasniji kod Nexea, dok je Maksim Baranov s također pet pogodaka predvodio Meškov.