Velika prednost

Rukometaši PSG-a u prepunoj zagrebačkoj Areni pobijedili PPD Zagreb

Hina

Foto Damir Krajac / CROPIX

Foto Damir Krajac / CROPIX

Francuska momčad prepuna zvijezda pokazala se ipak prejakom za hrvatskog prvaka, a PSG je s visokom pobjedom u Areni praktički osigurao završni turnir. PPD Zagreb je na početku drugog dijela sustigao Parižane, ali su im mogli parirati tek tih nekoliko minuta, da bi Karabatić i društvo brzo "ubacilo u višu brzinu" i suvereno došli do pobjede



U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka rukometaši PSG-a su u prepunoj zagrebačkoj Areni pobijedili PPD Zagreb s 28-20 (16-13) i stekli veliku prednost uoči uzvrata za sedam dana u Parizu. 


Francuska momčad prepuna zvijezda pokazala se ipak prejakom za hrvatskog prvaka, a PSG je s visokom pobjedom u Areni praktički osigurao završni turnir. PPD Zagreb je na početku drugog dijela sustigao Parižane, ali su im mogli parirati tek tih nekoliko minuta, da bi Karabatić i društvo brzo “ubacilo u višu brzinu” i suvereno došli do pobjede. 


Parižani su dominirali u prvom dijelu, vodili su i s pet razlike, a obrana PPD-a nikako nije pronalazila načina kako zaustaviti Hansena, koji je u prvom dijelu zabio čak šest golova.  Zagreb je na odmor, unatoč velikim pogreškama, otišao samo s tri gola zaostatka (13-16). 




Drugi dio je momčad Veselina Vujovića počela uraganski, izjednačili su na 16-16 i ravnopravno se se nosili s PSG-om sve do sredine poluvremena, kada zagrebački sastav opet upada u “crnu rupu”, pa u 48. minuti Francuzi vode s 22-18. Nažalost po PPD, razlika se nakraju popela na +8 i hrvatski prvak se gotovo sigurno oprostio od Lige prvaka. 


Kod PPD-a su Stipe Mandalinić i Stefan Vujić zabili po 4 gola, a Zlatko Horvat i Antonijo Kovačević po tri, dok su Parižane predvodili najbolji igrač utakmice Mikkel Hansen s 9 golova, Nikola Karabatić (6), te Igor Vori  i Luc Abalo s 5 pogodaka.